ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΥΠΟΘΕΣΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΑΓΩΝΑ: Αντιμετωπίζει κατηγορία για τη διπλή ιδιότητα του ατζέντη παικτών και παράγοντα ομάδας

ΥΠΟΘΕΣΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΑΓΩΝΑ: Αντιμετωπίζει κατηγορία για τη διπλή ιδιότητα του ατζέντη παικτών και παράγοντα ομάδας

Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για όσους έχουν διπλή ιδιότητα στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

Αυτό προκύπτει από την δικαστική διαδικασία της Πέμπτης (20/02), κατά την οποία έγινε η καταχώριση της υπόθεσης σε βάρος του ατζέντη ποδοσφαιριστών και πρόεδρου της Αγίας Νάπας, Δημήτρη Μασιά, καθώς και του διαιτητή Ανδρέα Κωνσταντίνου.

Σύμφωνα με τα όσα αναγράφονται στο κατηγορητήριο της υπόθεσης, ο Μασιάς διώκεται –μεταξύ άλλων- για το ακόλουθο αδίκημα: «Ανάληψη από αθλητικό παράγοντα συμβουλευτικών υπηρεσιών σε αθλητή κατά παράβαση των άρθρων 2,3 και 14 (1) (α)(4) του Περί της Καταπολέμησης της Χειραγώγησης Αθλητικών Γεγονότων Νόμου του 2017 υπ΄ αριθμό 180(1)/2017».

Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες του αδικήματος που αναγράφονται στο κατηγορητήριο, ο Δημήτρης Μασιάς «κατά την αγωνιστική περίοδο 2019-20 στην Αγία Νάπα της Επαρχίας Αμμοχώστου ενώ ήταν αθλητικός παράγοντας, δηλαδή πρόεδρος της ομάδας της Αγίας Νάπας ανέλαβε την εκπροσώπηση και παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στο Βασίλη Παπαγεωργίου, ποδοσφαιριστή της ομάδας του Οθέλλου Αθηένου, πράγμα το οποίο απαγορεύεται».

Στην ουσία είναι ξεκάθαρο ότι με βάση τη νομολογία ο Δημήτρης Μασιάς δεν είχε δικαίωμα να διατηρεί διπλή ιδιότητα και δη αυτή του ατζέντη παικτών και του πρόεδρου της Αγίας Νάπας.

Πιο απλά από τη στιγμή που οι Αρχές άρχισαν να προβαίνουν σε διώξεις και γι΄ αυτή την παράμετρο , τότε σημαίνει ότι υπάρχει βούληση για καταπολέμηση της διπλής ιδιότητας στον κυπριακό αθλητισμό, κάτι που συνέβαινε αυθαίρετα για χρόνια. Ο Μασιάς, ασφαλώς, δεν είναι ο μοναδικός που έχει διπλή ιδιότητα και μάλιστα ασυμβίβαστη στο χώρο του αθλητισμού.

Να σημειωθεί ότι Μασιάς και Κωνσταντίνου κατηγορούνται για σοβαρά ποινικά αδικήματα και συγκεκριμένα για συνωμοσία για χειραγώγηση του αποτελέσματος του αγώνα Οθέλλος – Αγία Νάπα (08/02/2020) προς όφελος της φιλοξενούμενης ομάδας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top