ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

O αστυνομικός δεν ήταν μόνος: Κοντά στην εξάρθρωση κυκλώματος που «βοηθούσε» αλλοδαπούς να «πετάνε» με πλαστά έγγραφα βρίσκεται η αστυνομία

O αστυνομικός δεν ήταν μόνος: Κοντά στην εξάρθρωση κυκλώματος που «βοηθούσε» αλλοδαπούς να «πετάνε» με πλαστά έγγραφα βρίσκεται η αστυνομία

Τα μέλη του κυκλώματος έπαιρναν χρήματα από τους αλλοδαπούς για να τους δώσουν πλαστά διαβατήρια, ενώ τους προστάτευαν από τον έλεγχο που γινόταν στο Διεθνές Αεροδρόμιο Πάφου.

Η σύλληψη του αστυνομικού που όχι μόνον έκανε τα στραβά μάτια στην Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης στο Αεροδρόμιο Πάφου, αλλά «βοηθούσε», με το αζημίωτο βέβαια,  αλλοδαπούς να ταξιδέψουν παράνομα στο εξωτερικό φαίνεται να ήταν μόνο η αρχή. Η αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη άλλων  δυο προσώπων, που φαίνεται να είναι μέλη του ίδιου κυκλώματος.   

Τα πρόσωπα συνελήφθησαν για υπόθεση πλαστοπροσωπίας και κατάχρησης εξουσίας. Πρόκειται για Ελληνοκύπριους, ωστόσο ο ένας εκ των δύο απολύθηκε.

Σύμφωνα με την Αστυνομία μετά από πληροφορία που δόθηκε στο αεροδρόμιο Πάφου, ότι επιβάτης είχε περάσει από διαβατηριακό έλεγχο με ρουμάνικο διαβατήριο, χωρίς να γνωρίζει τη ρουμάνικη γλώσσα, το εν λόγω πρόσωπο εντοπίστηκε και οδηγήθηκε στο γραφείο αναχωρήσεων για περαιτέρω εξετάσεις.

Το πρόσωπο αυτό, διαπιστώθηκε ότι δεν είναι ρουμάνικης καταγωγής, ενώ ανακρινόμενο ανέφερε ότι δύο πρόσωπα, αφού τους πλήρωσε το χρηματικό ποσό των 6.500 ευρώ, τον μετέφεραν στο αεροδρόμιο Πάφου και του έδωσαν το ρουμάνικο δελτίο ταυτότητας και την κάρτα επιβίβασης, ενώ του υπέδειξαν συγκεκριμένο σημείο από το οποίο να περάσει για διαβατηριακό έλεγχο.

Για διευκόλυνση των ανακρίσεων, η Αστυνομία αρχικά συνέλαβε με  δικαστικά εντάλματα και έθεσε υπό κράτηση δύο πρόσωπα εκ των οποίων ο ένας αστυνομικός, ενώ αναμένονταν η σύλληψη ακόμα δύο προσώπων για διευκόλυνση των ανακρίσεων σε σχέση με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, πλαστοπροσωπίας, δεκασμού δημόσιου λειτουργού, κατάχρηση εξουσίας και παραμέληση υπηρεσιακού καθήκοντος.

Το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης συνελήφθηκε 41χρονος, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με την υπόθεση αλλά στην συνεχεία απολύθηκε, ενώ την Μεγάλη Παρασκευή συνελήφθη  43χρονος και τέθηκε υπό κράτηση.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top