ΥΓΕΙΑ

Υπουργός Υγείας: Ενεργοποιήθηκαν όλα τα απαιτούμενα πρωτόκολλα - Τι ειπώθηκε για τους χώρους φιλοξενίας ύποπτων κρουσμάτων

Υπουργός Υγείας: Ενεργοποιήθηκαν όλα τα απαιτούμενα πρωτόκολλα - Τι ειπώθηκε για τους χώρους φιλοξενίας ύποπτων κρουσμάτων

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (25/02) σύσκεψη με την συμμετοχή της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιχείρησης στο Υπουργείο Υγείας. Σε μετέπειτα δηλώσεις του ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, διαβεβαίωσε ότι η Κύπρος είναι σε επιφυλακή και εγρήγορση και ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του Παγκόσμιο Οργανισμού Υγείας.


Από την πρώτη μέρα ενεργοποιήθηκαν όλα τα απαιτούμενα πρωτόκολλα, συμπλήρωσε ο Υπουργός. Παράλληλα, επιβεβαίωσε εκ νέου ότι υπάρχει πλάνο στην περίπτωση που εξελιχθεί ο ιός σε πανδημία, όσον αφορά τις κινήσεις αντιμετώπισης από το Υπουργείο.

Για τον χώρο φιλοξενίας ατόμων που πιθανότητα έχουν έρθει σε επαφή με άτομα που είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού, ο κ. Ιωάννου είπε ότι παρά τις διαβεβαιώσεις που υπήρξαν, υπήρξαν αντιδράσεις από τους κατοίκους των γύρω κοινοτήτων.
Όπως πρόσθεσε, υπάρχουν ακόμη δύο πιθανοί νέοι χώροι οι οποίοι θα τεθούν ενώπιων του Υπουργικού Συμβουλίου προς έγκριση την ερχόμενη Πέμπτη.

Όσον αφορά τα πρόσφατα κρούσματα σε Ιταλία και παγκόσμια, ο Υπουργός δήλωσε:
«Από σήμερα εντάσσονται στις χώρες υψηλού κινδύνου και η Βόρειος Ιταλία, η Νότιος Κορέα, η Ιαπωνία και το Ιράν, όπου έχει καταγραφεί υψηλός αριθμός επιβεβαιωμένων περιστατικών. Στις πύλες εισόδου της Κυπριακής Δημοκρατίας, επιβάτες που προέρχονται από αυτές τις χώρες, θα υπόκεινται στον ίδιο έλεγχο όπως γινόταν μέχρι σήμερα για επιβάτες που προέρχονται από την Κίνα. Δηλαδή θα ερωτώνται βάσει του συγκεκριμένου ερωτηματολογίου και αναλόγως των απαντήσεων, θα ενεργοποιούνται τα συγκεκριμένα πρωτόκολλα. Επιπλέον, έχει αποφασιστεί όπως, σε συνεννόηση με τις αεροπορικές σε όλα τα αεροπλάνα που φτάνουν στην Κύπρο η ανακοίνωση που ήδη γίνεται εδώ και κάποιες μέρες, εντατικοποιηθεί, όπως, ανεξάρτητα από ποια χώρα προέρχονται, όσοι παρουσιάζουν συμπτώματα να επικοινωνούν με τις αρμόδιες Αρχές στα αεροδρόμια».

Για τους μαθητές που θα επιστρέψουν από Ιταλία, αλλά και για όλες τις πτήσεις από Ιταλία, ο Υπουργός δήλωσε ότι θα αντιμετωπιστούν με τον κατάλληλο τρόπο, όπως όλοι όσοι έρχονται από Ιταλία.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «εάν δεν παρουσιάζουν συμπτώματα -και η ενημέρωση που έχουμε είναι ότι δεν παρουσιάζουν συμπτώματα- θα αντιμετωπιστούν όπως όλοι οι άλλοι επιβάτες. Θα τους ζητηθεί όπως αυτοπεριοριστούν και εάν παρουσιάσουν συμπτώματα, θα τους δοθούν και γραπτές οδηγίες για άμεση επικοινωνία με ιατρικούς λειτουργούς. Αυτό συμβαίνει σε όλες τις χώρες, όχι μόνο στην Κύπρο», πρόσθεσε.

Τέλος, αναφέρθηκε στις συσκέψεις που γίνονται από ΕΕ για την προμήθεια αναλωσίμων και αντιϊκών φαρμάκων.

Για τα οδοφράγματα ανέφερε ότι ισχύουν οι ίδιες οδηγίες και θα γίνεται έλεγχος για τις χώρες υψηλού κινδύνου όπως ακριβώς γίνεται και στα αεροδρόμια και στα λιμάνι.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top