LIKE ONLINE

ΣΥΡΙΑ: «Κρανίου τόπος» η Ιντλίμπ – Εικόνες από το πριν και το μετά της καταστροφής – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ&VIDEO

ΣΥΡΙΑ: «Κρανίου τόπος» η  Ιντλίμπ – Εικόνες από το πριν και το μετά της καταστροφής – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ&VIDEO

 Η ανάλυση των δορυφορικών εικόνων στο νότιο και ανατολικό τμήμα της επαρχίας Ιντλιμπ της Συρίας δείχνει ότι μεγάλα τμήματα της περιοχής είναι πλέον ακατοίκητα και κατεστραμμένα.  

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το BBC, η έκθεση του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, του Save the Children και του World Vision, δείχνει πως σχεδόν το ένα τρίτο των κτιρίων σε δύο πόλεις είχαν υποστεί ζημιές ή καταστράφηκαν από τις επιθέσεις στο τελευταίο προπύργιο της αντίστασης. 

 Άλλες εικόνες δείχνουν εκτάσεις να γεμίζουν με καταυλισμούς για εκτοπισμένους. Σχεδόν ένα εκατομμύριο πολίτες έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους μόνο από το Δεκέμβριο. Εκατοντάδες σκοτώθηκαν επίσης κατά την περίοδο αυτή.  

Την Τρίτη, ο συντονιστής έκτακτης βοήθειας του ΟΗΕ προειδοποίησε ότι οι εκτοπισμένοι «αγωνιζόταν να επιβιώσουν υπό τρομερές συνθήκες» και πως πολλοί αναγκάζονται να κοιμηθούν στην ύπαιθρο.

H Ιντλίμπ είναι η τελευταία περιοχή που εξακολουθεί να ελέγχεται από τους τζιχαντιστές και αντάρτες που υποστηρίζονται από την Τουρκία που προσπαθούν να ανατρέψουν το Συριακό Πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ από το 2011. Τα τελευταία χρόνια μια εισροή εκτοπισμένων έχει διπλασιάσει τον πληθυσμό της επαρχίας σε περίπου τρία εκατομμύρια. Ένα εκατομμύριο είναι παιδιά.

  Μια σειρά δορυφορικών εικόνων, που αναλύθηκαν από το Πρόγραμμα Σήματος της Ανθρωπιστικής Πρωτοβουλίας του Χάρβαρντ, δείχνουν τον αντίκτυπο σε δύο περιοχές από το 2017. Στις περιοχές, οι ερευνητές εκτιμούν ότι σχεδόν το ένα τρίτο των κτηρίων είχαν καταστραφεί εντελώς ή εν μέρει από εναέριο βομβαρδισμούς και επίγειες μάχες.  

Καθώς οι κάτοικοι έφυγαν πριν ή κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής επίθεσης, οι οργανώσεις βοήθειας πιστεύουν ότι η καταστροφή σπιτιών και ζωτικής σημασίας υποδομών θα καταστήσουν σχεδόν αδύνατη την επιστροφή των οικογενειών στις περιοχές στο εγγύς μέλλον, σύμφωνα με την έκθεση.

Δείτε το βίντεο:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές ενόψει των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου. Η υποβολή πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/04) το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία. Σημειώνεται ότι αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και μελών των Σχολικών Εφορειών και την Δευτέρα 29 Απριλίου, η υποβολή για την ανάδειξη κοινοταρχών και μελών Κοινοτικών Συμβουλίων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top