ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Οικογένεια με δύο παιδάκια μένει στον δρόμο σε 20 μέρες -Σοβαρά προβλήματα... διπλασίασαν το χρέος - ΕΓΓΡΑΦΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Οικογένεια με δύο παιδάκια μένει στον δρόμο σε 20 μέρες -Σοβαρά προβλήματα... διπλασίασαν το χρέος  - ΕΓΓΡΑΦΑ

Μπορεί οι δείκτες της οικονομίας και οι διάφοροι διεθνείς οικονομικοί οίκοι, να παρουσιάζουν την Κύπρο να στέκει καλά οικονομικά, ωστόσο η αλήθεια βρίσκεται εκεί έξω στην κοινωνία και στην καθημερινή πάλη χιλιάδων οικογενειών για επιβίωση και αξιοπρεπή ζωή.

Του Ανδρέα Πογιατζή

Μία από αυτές τις οικογένειες, που παλεύουν με τις τράπεζες και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ήρθε σε επικοινωνία με το ThemaOnline και τα όσα μας αποκάλυψε, προκαλούν οργή για τον τρόπο που οι τράπεζες χειρίζονται τους δανειολήπτες.

Τετραμελής οικογένεια με δύο μικρά παιδάκια, κινδυνεύει να μείνει στον δρόμο και να χάσει το σπίτι της λόγω χρεών προς την Τράπεζα.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον ένα από τους δύο γονείς μας περιέγραψε την ιστορία, τόσο της οικογένειας, όσο και της στάσης της Τράπεζας.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα όσα υποστηρίζει η οικογένεια, το 2011, έκανε δάνειο με σκοπό την αγορά πρώτης κατοικίας, και σήμερα πρέπει να πληρώσει οφειλές στην Τράπεζα ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, η οικογένεια, αποπλήρωνε το δάνειο της κανονικά τα πρώτα δύο χρόνια, ωστόσο με τα όσα διαδραματίστηκαν το 2013 και την οικονομική κρίση, τόσο ο πατέρας, όσο και η μητέρα έχασαν τις δουλείες τους.

Εκτός αυτού, ένας από τους δύο γονείς, διαγνώστηκε με σοβαρή ασθένεια και έπρεπε να ακολουθεί βεβαρημένο πρόγραμμα αποθεραπείας κάτι που δυσχέραινε ακόμα περισσότερο την οικονομική κατάσταση της οικογένειας.

Οι λογαριασμοί έτρεχαν και η οικογένεια προσπαθούσε να σταθεί στα πόδια της. Επιπλέον, υποθήκη στο δάνειο της οικογένειας για αγορά πρώτης κατοικίας, ήταν και το σπίτι του πατέρα ενός εκ των δύο γονιών, στο οποίο διαμένουν τρία άτομα και κινδυνεύει και αυτό να βγει σε πλειστηριασμό.

Η οικογένεια αποτάθηκε παντού για βοήθεια. Σε υπουργούς, βουλευτές ακόμα και στον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας χωρίς ωστόσο να λάβει κάποια απάντηση. Επίσης, προσπάθησαν διακαώς να έρθουν σε συμφωνία με την Τράπεζα και να επιτευχθεί ένας διακανονισμός του δανείου, ωστόσο αυτό δεν έγινε και έτσι η οικογένεια αφέθηκε στο έλεος των τόκων.  

Πλέον κινδυνεύουν να μείνουν στον δρόμο η τετραμελής οικογένεια με τα δύο μικρά παιδάκια, και η οικογένεια τριών ατόμων που διανέμουν στο υποθηκευμένο σπίτι.

Η οικογένεια ισχυρίζεται πως αν δεν πληρώσουν το δυσβάστακτο ποσό σε 20 μέρες τότε το σπίτι τους, όπως και το υποθηκευμένο θα βγει σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό.  

Τόσο ο πατέρας, όσο και η μητέρα των δύο παιδιών, βρίσκονται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και καλούνται καθημερινά να ανταπεξέλθουν για να μπορέσουν να κρατήσουν το σπίτι τους και να αναθρέψουν τα παιδιά τους.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top