ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Τρία νέα plug-in hybrid μοντέλα στη γκάμα της Mercedes-Benz

Τρία νέα plug-in hybrid μοντέλα στη  γκάμα της Mercedes-Benz

Η Mercedes-Benz Cars αυξάνει συνεχώς την γκάμα υβριδικών plug-in μοντέλων της που φέρουν και την τεχνολογία Power EQ. Με το CLA 250 e Coupé, CLA 250 Shooting Brake και GLA 250 e η Mercedes-Benz ολοκληρώνει το φάσμα των μοντέλων EQ Power στην οικογένεια Compact αυτοκινήτων με το υβριδικό σύστημα κίνησης τρίτης γενιάς.

Τα νέα μοντέλα μπορούν να παραγγελθούν την άνοιξη του τρέχοντος έτους, με την κυκλοφορία στην αγορά μετά από μερικές εβδομάδες.
Για τα νέα μοντέλα με EQ Power, η (ηλεκτρική) απόλαυση οδήγησης και η καταλληλόλητα για καθημερινή χρήση βρίσκονται στο προσκήνιο. Αυτό αποδεικνύεται από τα χαρακτηριστικά τους: Εμβέλεια: 71-79 km (NEDC), Ηλεκτρική Ισχύς: 75 kW, Απόδοση: 160 kW, Ροπή: 450 Nm, Σύστημα φόρτισης εναλλασσόμενου ρεύματος: (AC) 7.4 kW και Σύστημα φόρτισης συνεχούς ρεύματος (DC) στο μέγιστο. 24 kW¨.


Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 75 kW και σε συνδυασμό με τον τετρακύλινδρο κινητήρα 1,33 λίτρων παράγει ισχύ 160 kW (218hp) και ροπή 450 Nm. Χάρη στην τεχνολογία EQ Power του ηλεκτροκινητήρα, αυτά τα μοντέλα ανταποκρίνονται πολύ γρήγορα στην επιτάχυνση και προσφέρουν εντυπωσιακές επιδόσεις. Για παράδειγμα το A 250 φτάνει τα 100 km/h από στάση σε 6.6 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα στα 235 km/h.
Μια μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής τάσης με συνολική χωρητικότητα περίπου. 15,6 kWh χρησιμοποιείται ως μονάδα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας. Τα νέα compact μοντέλα μπορούν να φορτιστούν με εναλλασσόμενο ρεύμα ή συνεχές ρεύμα. Μια αντίστοιχη υποδοχή οχήματος βρίσκεται στο δεξιό πλευρικό τοίχωμα των οχημάτων. Αυτό σημαίνει ότι τα συμπαγή υβριδικά συστήματα plug-in μπορούν να φορτιστούν σε φορτιστή τοίχου 7.4 kW με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) σε μια ώρα και 45 λεπτά από 10-100 % του συνολικού φόρτου. Για τη φόρτιση συνεχούς ρεύματος (DC) στα 24 kW, η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί από 10-80% σε περίπου 25 λεπτά. Οι μπαταρίες παρέχονται από την εξ ολοκλήρου θυγατρική Deutsche ACCUMOTIVE της Daimler. Η μπαταρία υψηλής τάσης ψύχεται με νερό και ζυγίζει περίπου 150kg.


Για καλύτερο υπολογισμό κατανάλωσης, το σύστημα πλοήγησης λαμβάνει υπόψη όλους τους παράγοντες πριν παρουσιάσει την πορεία στον οδηγό, συμπεριλαμβανομένης και της κατανάλωσης ενέργειας, βάζοντας προτεραιότητα στην αποκλειστικά ηλεκτρική οδήγηση. Το σύστημα MBUX (Mercedes-Benz User Experience) που κυκλοφόρησα σε προηγούμενα υβριδικά μοντέλα EQ Power πλέον έχουν μετατραπεί εντελώς για ολόκληρη την οικογένεια των μοντέλων. Έτσι, όλα τα plug-in υβριδικά μοντέλα της Mercedes-Benz φέρουν τα προγράμματα «Electric» και «Battery Level». Για απόλυτη e-απόδοση υπάρχει η λειτουργία «Electric» όπου ο κινητήρας εσωτερικής ανάφλεξης ξεκινάει μόνο όταν ο οδηγός ενεργοποιήσει το kickdown στο πεντάλ βενζίνης ενώ ο οδηγός ελέγχει την ανάκτηση ενέργειας με τους μοχλούς των ταχυτήτων πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου (DAUTO, D+, D, D- and D--).
Άλλες λειτουργίες που μπορεί να επιλέξει ο οδηγός είναι οι Comfort, ECO και Sport όπου και πάλι το αυτοκίνητο δίνει επιλογή στον οδηγό να δώσει προτεραιότητα στην ηλεκτρική οδήγηση ή στα πιο σπορ χαρακτηριστικά του κινητήρα εσωτερικής ανάφλεξης.


Το 90% της καθημερινής οδήγησης μπορεί να πραγματοποιηθεί με πλήρες ηλεκτρική λειτουργία. Με την βοήθεια του δωρεάν EQ Ready App, η Mercedes-Benz καθόρισε πόσο διαρκούν οι μέσες διαδρομές. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το 90% όλων των ταξιδιών είναι μικρότερο από 50 χιλιόμετρα ενώ το 96% όλων των ταξιδιών είναι μικρότερο από 100 χιλιόμετρα. Επίσης το 99% όλων των ταξιδιών είναι μικρότερο από 400 χιλιόμετρα. Αυτό σημαίνει ότι το 90% των καθημερινών ταξιδιών μπορεί να ολοκληρωθεί αποκλειστικά υπό ηλεκτρική ισχύ με τα τρέχοντα μοντέλα plug-in της Mercedes-Benz.
Εκτός από τη χρήση του οικιακού τροφοδοτικού, π.χ. σε ένα wallbox της Mercedes-Benz, η φόρτιση είναι εφικτή και απλή και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Αυτό συμβαίνει επειδή το σύστημα ψυχαγωγίας MBUX (εμπειρία χρήστη της Mercedes-Benz) βοηθά τον οδηγό να βρει σταθμούς φόρτισης σε όλο τον κόσμο. Το σύστημα MBUX κατανοεί τη φυσική ομιλία, επιτρέποντας στον οδηγό να ξεκινήσει μια αναζήτηση ζητώντας από το αυτοκίνητο να βρει σταθμό φόρτισης κοντά («Hey Mercedes, find charging stations nearby»).

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top