ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Η Volvo ανεβάζει την ασφάλεια στα αυτοκίνητα της σε άλλο επίπεδο

Η Volvo ανεβάζει την ασφάλεια στα  αυτοκίνητα της σε άλλο επίπεδο

Στη Volvo Cars, η ποικιλομορφία και η ενσωμάτωση αποτελούν ουσιώδες τμήμα της εταιρικής της κουλτούρας. Αυτές οι αξίες διατρέχουν όλη την εταιρεία και τροφοδοτούν οτιδήποτε κάνει.

Αυτή η νοοτροπία διατρέχει και την προσέγγιση της εταιρείας στην ασφάλεια και είναι ένας σημαντικός λόγος για την ηγετική θέση της Volvo Cars στον τομέα αυτό. Όταν οι μηχανικοί ασφάλειας της εταιρείας εργάζονται για να εξελίξουν τα ασφαλέστερα δυνατά αυτοκίνητα, στοχεύουν πάντοτε στο να κάνουν τα αυτοκίνητά εξίσου ασφαλή για τον καθένα, γυναίκα ή άνδρα, και εστιάζουν σε εκείνες τις ομάδες που διατρέχουν το μεγαλύτερο κίνδυνο.


Αυτό δεν είναι τόσο προφανές όσο ακούγεται. Οι γυναίκες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να τραυματιστούν σε ατυχήματα με αυτοκίνητο. Ο λόγος είναι ότι ανάμεσα στα δύο φύλα υπάρχουν εγγενείς διαφορές στην ανατομία και τη δύναμη, αλλά και διότι οι άνδρες έχουν ιστορικά – όπως και σε πολλά άλλα πεδία –, αποτελέσει τη νόρμα στις δοκιμές σύγκρουσης, παρέχοντας τα πρότυπα για την πλειοψηφία των ανδρεικέλων που χρησιμοποιούνται στα crash test. Όμως αυτό δεν συμβαίνει στη Volvo Cars.


Επωφελούμενη από την έρευνα στην ασφάλεια που κάνει εδώ και μισό αιώνα και βασίζεται σε πραγματικά ατυχήματα, η Volvo Cars είναι σε θέση να αναγνωρίσει ποιοι τραυματισμοί παρουσιάζονται σε διαφορετικές συγκρούσεις για τους άνδρες, τις γυναίκες και τα παιδιά και να μεταφέρει αυτή τη γνώση στους μηχανικούς της που είναι επιφορτισμένοι με την ασφάλεια.


Οι πολύχρονες και πολυάριθμες πραγματικές έρευνες της Volvo οδήγησαν την εταιρεία στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες γενικά διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο τραυματισμού του αυχένα και της σπονδυλικής στήλης από τους άνδρες, λόγω διαφορών στην ανατομία. Όχι όμως όταν κάθονται σε ένα κάθισμα της Volvo, χάρη στο σύστημα προστασίας από τραυματισμό τύπου "whiplash” (WHIPS), που συνδυάζει ένα μοναδικό στιβαρό προσκέφαλο με έξυπνη σχεδίαση καθίσματος για να υποστηρίζει τόσο το κεφάλι όσο και τη σπονδυλική στήλη, προστατεύοντας το λαιμό. Παράλληλα, σε σχέση με τους άνδρες, οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να τραυματιστούν στο στήθος σε ένα ατύχημα με αυτοκίνητο, λόγω διαφορών στην αντοχή του σκελετού. Για καλύτερη προστασία, η Volvo Cars εξελίσσει συνεχώς τη δομή των αυτοκινήτων της, και παρουσίασε τους πλευρικούς αερόσακους προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες μιας σύγκρουσης για τους επιβάτες. Πρόσφατα, τα ερευνητικά δεδομένα της Volvo Cars ανέδειξαν τη σημασία της προστασίας της σπονδυλικής στήλης και της μέσης για όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από το φύλο και το σωματότυπό τους. Περαιτέρω ανάλυση και μελέτη εστίασαν στην πολυπλοκότητα των συγκρούσεων με εκτροπή από το δρόμο και των τραυματισμών που συνεπάγονται. Η τεχνολογία που προέκυψε και λανσαρίστηκε αρχικά στο XC90 και πλέον σε όλα τα αυτοκίνητα που βασίζονται στην πλατφόρμα SPA, είναι ένας αποσβεστήρας ενέργειας στα καθίσματα που υπερβαίνει κατά πολύ τα τρέχοντα πρότυπα που επιβάλλουν οι κανονισμοί για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top