ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Είμαι Κύπριος» Μπροστά από 25 αστυνομικούς στα κατεχόμενα κρατούσαν τη σημαία της Δημοκρατίας οι Kύπριοι τουρκόφωνοι Cinel και Koray

«Είμαι Κύπριος» Μπροστά από 25 αστυνομικούς στα κατεχόμενα κρατούσαν τη σημαία της Δημοκρατίας οι Kύπριοι τουρκόφωνοι Cinel και Koray

Το ζευγάρι που αυτοπροσδιορίζεται ως Κύπριοι τουρκόφωνοι είχε καταφέρει να τραβήξει επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας, όταν συνελήφθηκαν το 2013από τις «αρχές» της κατεχόμενης Αμμοχώστου, αφού ύψωσε τρείς σημαίες της Κυπριακής Δημοκρατίας, έξω από το κατάστημα τους. Οι Koray Basdogrultmaci και Cinel Senem Husseyin με το ίδιο θάρρος παρουσιάστηκαν σήμερα στο δικαστήριο των κατεχομένων, κρατώντας στα χέρια τους ταμπέλες που ανέγραφαν «Είμαι Κύπριος» και τη σημαία της Δημοκρατίας.

Οι τρεις κυπριακές σημαίες που ύψωσαν κατασχέθηκαν από την «αστυνομία» και το ζευγάρι συνελήφθη με την κατηγορία για «διατάραξη της ειρήνης» και για μη αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Μαζί με 15 υποστηρικτές από, Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα, Πάφο, Παραλίμνι και Αμμόχωστο, ο  Koray Basdogrultmaci και Cinel Senem Husseyin, παρουσιάστηκαν εκ νέου σήμερα έξω από το δικαστήριο των κατεχομένων κρατώντας τησημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας και ταμπέλες στις οποίες αναγραφόταν το σύνθημα «Είμαι Κύπριος».

Η δίκη αναβλήθηκε για τις 13 Μαΐου, καθώς ένας εκ των μαρτύρων κατηγορίας δεν παρευρέθηκε στο «δικαστήριο».

Έξω από το κτίριο τοποθετήθηκαν 25 συνολικά «αστυνομικοί», οι οποίοι δεν παρενέβησαν με οποιοδήποτε τρόπο στη διαμαρτυρία.

Το ζευγάρι, ζητά όπως η ιστορία τους κοινοποιηθεί με τον πλέον επίσημο τρόπο στα αρμόδια όργανα της ΕΕ, η οποία θα πρέπει, όπως τονίζουν μιλώντας στο ΤoThemaOnline.com,να τοποθετήσει την Τουρκία στη γωνιά, για την κατοχή του βόρειου τμήματος της Κύπρου.

Εξέφρασαν επίσης την αντίθεσή τους στη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή καθώς και στο καταστροφικό εμπάργκο που απομονώνει –όπως είπαν– το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

Η δίκη τους έχει παραπεμφθεί σε «δικαστήριο» στα κατεχόμενα, ενώ οι κατηγορούμενοι  έχουν ήδη αρνηθεί να ζητήσουν συγγνώμη, ή να πληρώσουν ένα μικρό πρόστιμο και βρίσκονται αντιμέτωποι με φυλάκιση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top