ΠΟΛΙΤΙΚΗ

O Aναστασιάδης επικοινώνησε και ζήτησε συνάντηση με το ζευγάρι Κύπριων τουρκόφωνων που δικάζονται στα κατεχόμενα

O Aναστασιάδης επικοινώνησε και ζήτησε συνάντηση με το ζευγάρι Κύπριων τουρκόφωνων που δικάζονται στα κατεχόμενα

Την προσοχή του Προεδρικού έχουν τραβήξει οι Κύπριοι τουρκόφωνοι Koray Basdogrultmaci και Cinel Senem Husseyin, οι οποίοι αντιτάσσονται με σθένος στις αρχές των κατεχομένων, που τους σέρνουν στα «δικαστήρια» από το 2013, γιατί τόλμησαν να αναρτήσουν σημαίες της Κυπριακής Δημοκρατίας, έξω από το μαγαζί τους στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Οι Koray Basdogrultmaci και Cinel Senem Husseyin, δέχθηκαν ένα τηλεφώνημα από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος μετέφερε την αμέριστη υποστήριξη και συμπαράσταση του Προέδρου Αναστασιάδη στον αγώνα τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ToThemaOnline.com, ο  κύριος Χριστοδουλίδης, πέραν της στήριξης του Προέδρου της Δημοκρατίας, μετέφερε την επιθυμία του για την πραγματοποίηση μίας μεταξύ τους συνάντησης, στόχος της οποίας θα είναι η εξεύρεση τρόπων με τους οποίους θα μπορούσε έμπρακτα ο Νίκος Αναστασιάδης να εκφράσει την στήριξη του προς τους Κύπριους τουρκόφωνους.

Οι  Koray Basdogrultmaci και Cinel Senem Husseyin  αρνούνται να αναγνωρίσουν την ισχύ του ψευδοκράτους και ζητούν από τις αρμόδιες Ευρωπαϊκές Αρχές να στριμώξουν την Τουρκία στη γωνιά, για την παράνομη κατοχή του βόρειου κομματιού της Κύπρου.

Η δίκη των κατηγορούμενων αναβλήθηκε για πολλοστή φορά σήμερα και ορίστηκε ως  νέα δικάσιμος η 13η Μαίου.

Στο πλευρό τους σήμερα βρέθηκαν φίλοι τους από όλη την Κύπρο, οι οποίοι συμμετείχαν στην ειρηνική διαμαρτυρία έξω από «δικαστήριο» των κατεχομένων, όπου οι Κύπριοι τουρκόφωνοι, έφεραν μαζί τους την σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας και ταμπέλες στις οποίες αναγραφόταν το σύνθημα «είμαι Κύπριος».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top