ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Αρχ. Χρυσόστομος: Όλοι οι Χριστιανοί να απέχουν για 3 εβδομάδές από τις ακολουθίες

Αρχ. Χρυσόστομος: Όλοι οι Χριστιανοί να απέχουν για 3 εβδομάδές από τις ακολουθίες

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, εξέδωσε ανακοίνωση μέσω του Αρχιεπισκοπικού Γραφείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, καλείται όλο το χριστεπώνυμο πλήρωμα να απέχει για διάστημα τριών εβδομάδων (μέχρι της 10ης Απριλίου) από τις ακολουθίες, με σκοπό να ανακοπεί περαιτέρω εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ ταυτόχρονα απονέμει τα εύσημα στην Κυβέρνηση για τα δραστικότατα μέτρα που εφαρμόζει από σήμερα Κυριακή, τα οποία επικροτεί και ανακοινώνει μέτρα συμπόρευσης με το πνεύμα των αποφάσεων της Κυβέρνησης, καλώντας τους πιστούς να απέχουν από τους εκκλησιασμούς.

Η αποχή για διάστημα τριών εβδομάδων από τις ιερές Ακολουθίες και το Μυστήριο της Θείας Μεταλήψεως να μην προκαλεί βάρος στη συνείδηση του ευσεβούς ποιμνίου μας, διότι η ωφέλεια που θα προκύψει με την παρέλευση αυτής δοκιμασίας θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερη, σημειώνει ο Αρχιεπίσκοπος.

Στο δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι για τους πιστούς που το επιθυμούν, πέρα από την απευθείας τηλεοπτική μετάδοση των ιερών ακολουθιών των Χαιρετισμών στην Παναγία κάθε Παρασκευή και της Θείας Λειτουργίας της Κυριακής από το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, θα μπορούν να παρακολουθούν και τις καθ’ ημέραν ακολουθίες από το ραδιοφωνικό σταθμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής «Ο Αληθινός Λόγος» στις συχνότητες 93.3 επαρχία Λευκωσίας, 101.9 επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, 90.5 επαρχία Λάρνακας και ελεύθερης Αμμοχώστου και 89.8 Πόλη Χρυσοχούς.

Ο Αρχιεπίσκοπος απευθύνει έκκληση «να μιμηθούμε το παράδειγμα των αδελφών μας στην Κίνα και να αποφύγουμε τα λάθη και την καθυστερημένη λήψη δραστικών μέτρων από ευνομούμενες χώρες της Ευρώπης».

Επίσης, αναφέρει πως με βέβαιη την πίστη μας πως «όπου Θεός βούλεται, νικάται φύσεως τάξις» ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση σε όσους αδελφούς μας έχουν προσβληθεί από την νόσο αυτή και ο Κύριος να ευδοκήσει ώστε να μη θρηνήσουμε κανένα θύμα.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top