Πρόεδρος: Υπό έρευνα από ανεξάρτητους ποινικούς ανακριτές ο Γενικός Εισαγγελέας και οι υπόλοιποι που κατονόμασε ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου

Πρόεδρος: Υπό έρευνα από ανεξάρτητους ποινικούς ανακριτές ο Γενικός Εισαγγελέας και οι υπόλοιποι που κατονόμασε ο Ρίκκος Ερωτοκρίτου

Βαθύτατα θλιμμένος και προβληματισμένος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μετά και από τις σημερινές εξελίξεις στη Νομική Υπηρεσία.

 

Η γραπτή ανακοίνωση του Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Οι σημερινές εξελίξεις στη Νομική Υπηρεσία του κράτους μου προκαλούν βαθύτατη θλίψη και προβληματισμό.Συμμερίζομαι όχι μόνο τα αισθήματα ανασφάλειας και απογοήτευσης που ο κυπριακός λαός αισθάνεται, αλλά και τα ερωτηματικά που του έχουν δημιουργηθεί, όταν εκτοξεύονται τέτοιες κατηγορίες και καταγγελίες.  

Θεωρώ πως όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας θα πρέπει να τύχουν ταχύτατης, ενδελεχούς και αντικειμενικής διερεύνησης και ως εκ τούτου, το Υπουργικό Συμβούλιο, στην αυριανή του συνεδρία, θα μελετήσει, στο πλαίσιο του Συντάγματος και των κείμενων Νόμων, το n διορισμό ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών προς διερεύνηση των όσων νέων στοιχείων έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Θέλω να διαβεβαιώσω τον κυπριακό λαό ότι, όπως μέχρι σήμερα έχουμε αποδείξει, ότι η Κυβέρνηση είναι άτεγκτη στην πάταξη της όποιας μορφής διαπλοκής από οποιονδήποτε και αν προέρχεται, και σε αυτή την περίπτωση δεν θα υστερήσουμε σε αποφασιστικότητα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Τη θέση πως η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στην επίτευξη προόδου στο Κυπριακό καθώς διαθέτει τα εργαλεία να καταδείξει τα οφέλη της λύσης στην Τουρκία, εξέφρασε, την Πέμπτη, ο Προέδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά το γεύμα εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο οποίο συμμετείχε, για τελευταία φορά πριν τη λήξη της θητείας του ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Εξάλλου, σε παρέμβασή του αργότερα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και σε συζήτηση που πρέπει να ανοίξει μετά το τέλος του πολέμου για το καθεστώς των Βρτανικών Βάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE