ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Κυκλοφορούν φάρμακα που δήθεν θεραπεύουν την ασθένεια - «Εξαντλείται σύντομα! Η χαμηλότερη τιμή στην αγορά»

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Κυκλοφορούν φάρμακα που δήθεν θεραπεύουν την ασθένεια - «Εξαντλείται σύντομα! Η χαμηλότερη τιμή στην αγορά»

Προσοχή συστήνει στους καταναλωτές η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή αναφορικά με αθέμιτες εμπορικές πρακτικές μάρκετινγκ σε διαδικτυακές πλατφόρμες πωλήσεων, με αφορμή την έξαρση της πανδημίας Covid-19.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας, την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, «οι εν λόγω πρακτικές, επιχειρούν να εκμεταλλευτούν το αίσθημα φόβου που επικρατεί στους καταναλωτές προκειμένου να προωθήσουν προστατευτικές μάσκες, αντισηπτικά ή άλλα προϊόντα, ισχυριζόμενοι ψευδώς ότι αυτά μπορούν να αποτρέψουν ή να θεραπεύσουν τη λοίμωξη COVID-19».

Ως εκ τούτου η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, θέλει να επιστήσει την προσοχή στους καταναλωτές, ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, όταν έμποροι σε τέτοιες διαφημίσεις:

Χρησιμοποιούν εκφράσεις ή εικόνες οι οποίες, είτε άμεσα, είτε έμμεσα, υποδηλώνουν ότι ένα προϊόν είναι ικανό να αποτρέψει ή να θεραπεύσει τη λοίμωξη COVID-19.

Κάνουν αναφορά σε γιατρούς, σε ειδικούς υγείας, σε εμπειρογνώμονες ή άλλες ανεπίσημες πηγές, οι οποίες δηλώνουν ότι ένα προϊόν είναι ικανό να αποτρέψει ή να θεραπεύσει τη λοίμωξη COVID-19.

Αναφέρονται, είτε ονομαστικά, είτε με τη χρήση λογότυπου σε κυβερνητικές αρχές, εμπειρογνώμονες ή διεθνείς οργανισμούς, οι οποίοι δήθεν υποστηρίζουν τις προληπτικές ή θεραπευτικές ιδιότητες του προϊόντος, χωρίς να παρέχουν αναφορές σε επίσημα πιστοποιητικά ή ιστότοπους.

Χρησιμοποιούν ισχυρισμούς όπως, «διαθέσιμο μόνο σήμερα!», «εξαντλείται σύντομα!» ή «η χαμηλότερη τιμή στην αγορά», «το μόνο προϊόν που θεραπεύει/προλαμβάνει  την λοίμωξη COVID-19», ή άλλους παρόμοιους.

Πωλούν τα προϊόντα τους σε ψηλότερες τιμές από τις κανονικές τιμές της αγοράς, για παρόμοια προϊόντα, με τον ισχυρισμό ότι είναι αυτά είναι ικανά να αποτρέψουν ή να θεραπεύσουν τη λοίμωξη COVID-19.

Συστήνει παράλληλα σε όλους τους καταναλωτές όπως ενημερώνονται από τις αρμόδιες αρχές του κράτους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top