ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Θέσεις για κρατικές εγγυήσεις, περικοπές μισθών δημοσίου και Ευρωομόλογο - ‘Δυσάρεστη πραγματικότητα η ανταπόκριση από Ε.Ε’

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Θέσεις για κρατικές εγγυήσεις, περικοπές μισθών δημοσίου και Ευρωομόλογο - ‘Δυσάρεστη πραγματικότητα η ανταπόκριση από Ε.Ε’

Σε παρέμβασή του στην τηλεόραση του Σίγμα, δήλωσε εκ νέου ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος ότι το κόμμα του δεν προτίθεται να στηρίξει νομοσχέδιο που προνοεί κρατικές εγγυήσεις σε τράπεζες. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο φλέγον ζήτημα για τις περικοπές μισθών σε υπαλλήλους του δημοσίου, αλλά και στο ευρωομόλογο ως πιθανή λύση.

Όπως δήλωσε ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος σε σχέση με τις περικοπές μισθών στους δημόσιους υπάλληλους, ‘δεν βρισκόμαστε ακόμη σε εκείνο το σημείο, καθώς αυτή την στιγμή η δράση περιορίζεται στην στήριξη των ιδιωτικών υπαλλήλων και δεν συζητούνται ακόμη περικοπές’.

Παρόλα αυτά, εάν παραταθεί αυτή η κρίση και πάμε σε μία διευρυμένη κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τότε θα πρέπει να συζητήσουμε για τις περαιτέρω ενέργειες, ανέφερε. ‘Τίποτα δε θα αποκλειστεί για τώρα’ κατέληξε.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, τόνισε επίσης ότι ‘ακόμη υπάρχουν εκκρεμόντα νομικά ζητήματα για την αποκοπή μισθών εργαζομένων που έγινε το 2012 και 2013’ που πρέπει να επιλυθούν.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το Ευρωομόλογο ως μία πιθανή λύση και για τις ενστάσεις που υπάρχουν από πολλές χώρες του Βορρά με κύριες την Γερμανία και Ολλανδία, ο Νικόλας Παπαδόπουλος είπε ότι είναι μία δυσάρεστη πραγματικότητα η ανταπόκριση από την Ε.Ε.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση για έκδοση Ευρωομόλογου τέθηκε από 9 χώρες, με κυριότερες την Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία και συνάντησε κατηγορηματική άρνηση από χώρες του Βορρά, ως χιλιοειπωμένη λύση που έχει ήδη ακυρωθεί πολλές φορές.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος δήλωσε ότι το Ευρωομόλογο θα βοηθούσε στην υγειονομική κρίση και ιδιαίτερα στις χώρες που δεν μπορούν να αντλήσουν ρευστότητα από εξωτερικές αγορές. Εξού και η ανάγκη να δανειστούμε από τις κυπριακές τράπεζες αυτή την στιγμή.

Τέλος, δήλωσε ότι σε αυτή τη φάση ‘θα πρέπει να προχωρήσουμε με τους δικούς μας εθνικούς σχεδιασμούς και μετά - σε περίπτωση μίας τέτοιας θετικής λύσης - να αντικαταστήσουμε τον εσωτερικό δανεισμό με τον εξωτερικό που θα προκύψει από το Ευρωομόλογο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top