ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΕΝΤΟΝΟΣ ο Χριστοφή – Τι είπε για τους τραυματισμούς του και ως ο παίκτης με την πιο ακριβή μεταγραφή

ΕΝΤΟΝΟΣ ο Χριστοφή – Τι είπε για τους τραυματισμούς του και ως ο παίκτης με την πιο ακριβή μεταγραφή

Το απόγευμα της Δευτέρας (06-04-2020) ο Κύπριος επιθετικός της Ανόρθωσης, Δημήτρης Χριστοφή, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Active».

Για το ότι αποτελεί την πιο ακριβή μεταγραφή μέχρι στιγμής στο Κυπριακό ποδόσφαιρο, από το 2008 όταν άφησε την Ένωση Νέων Παραλιμνίου για χάρη της Ομόνοιας, ο Κύπριος επιθετικός υπογράμμισε «Εντάξει το συνήθισα πόσο καιρό να το ακούω. Εύχομαι να υπάρξει κάποιο άλλο ταλέντο Κύπριος που να πωληθεί με ποσό υψηλότερο και που να μην μπορεί κανένας ξένος να φτάσει. Είναι και σαν βάρος να το κουβαλάς αλλά το συνήθισα. Τον Ονήσιλλο τον ευχαριστώ πάρα πολύ. Τότε πρόεδρος ήταν ο αείμνηστος Γιαννάκης Ιωάννου, ένας αξέχαστος πρόεδρος. Με βοήθησε πολύ, όπως και πολύ κόσμο στην κοινότητα, την ομάδα, οικογένειες το χωριό. Ήρθε από το εξωτερικό, την Αμερική, και ανέλαβε την ομάδα ανεβάζοντάς την μέχρι και Α’ Κατηγορία. Είμαι από τη Σωτήρα αλλά παντρεύτηκα και διαμένω στο Παραλίμνι».

Για όλη αυτή την κατάσταση με τον κορωνοϊό παρατήρησε «Σίγουρα όλοι περνάνε δύσκολες στιγμές, είναι σοβαρά πράγματα και πρέπει να περιοριστούμε όσο περισσότερο γίνεται. Στο Παραλίμνι είναι λίγο καλύτερα απ’ όσο ακούμε. Ευχόμαστε να περάσει γρήγορα και να είναι όλος ο κόσμος καλά. Το ποδόσφαιρο είναι σε δεύτερη μοίρα, πάνω από όλα είναι η υγεία. Με τα μέτρα είναι λίγο καλύτερα η κατάσταση γι’ αυτό πρέπει να τα τηρούμε και να βγούμε νικητές. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα και να μην το παίρνουμε χαλαρά. Κανείς δεν πρέπει να το παίρνει χαλαρά».

Για το πως βιώνει ο ίδιος αυτή την κατάσταση, το πως περνάει τη μέρα του, ανέφερε «Σε όλες τις δουλειές είναι δύσκολα πόσο μάλλον στο ποδόσφαιρο και για τους παίκτες που είναι κάτι πρωτόγνωρο τόσο μεγάλη αποχή. Αξιοποιούμε το χρόνο με την οικογένεια μας, είναι καλό αυτό, αλλά πρέπει να κάνουμε όσο μπορούμε ασκήσεις να γυμναζόμαστε και να είμαστε σε μία καλή κατάσταση όταν αποφασιστεί να επαναρχίσει το πρωτάθλημα. Είναι δύσκολα τα πράγματα. Περιοριζόμαστε στο σπίτι, γυμναζόμαστε, έχουμε κάποια μηχανήματα μικρά και μας στέλνουν πρόγραμμα οι γυμναστές να ακολουθάμε εντός και εκτός σπιτιού και γύρω, γύρω. Περνάμε χρόνο με την οικογένειά μας, αυτό είναι σημαντικό και όπως ξέρετε δεν είναι εύκολη η ζωή του ποδοσφαιριστή που λείπει πολλές ώρες από την οικογένειά του με αποστολές σε ξενοδοχεία, εξωτερικό, διπλές προπονήσεις, προετοιμασίας και άλλα».

Για το εάν όλη αυτή η κατάσταση και η αποχή επηρεάσει τους παίκτες όταν επιστρέψουν στη δράση, τόνισε «Νομίζω θα φανεί στο γήπεδο πως θα επηρεαστούν οι παίκτες πολύ. Δεν θα είναι όπως ήταν τα πράγματα και ελπίζουμε γενικά να μην επηρεαστεί αρνητικά ο ποδοσφαιριστής. Λογικά μετά το Πάσχα θα παρθούν οι αποφάσεις που πρέπει να παρθούν».

Αν ξεπέρασε τον τραυματισμό που είχε πριν την αναστολή του πρωταθλήματος ανέφερε «Είμαι μια χαρά, έκανα προπόνηση κανονικά μία εβδομάδα πριν από την αναστολή ξεπέρασα το πρόβλημά μου ήταν ένας μικρός τραυματισμός, μικροενοχλήσεις».

Για την κριτική που του ασκείται πως έχει συχνά προβλήματα τραυματισμών ο Δημήτρης Χριστοφή σχολίασε με έντονο ύφος «Με προβληματίζει που αρκετός κόσμος σχολιάζει αρνητικά. Πέρσι μόνο είχα έναν σοβαρό τραυματισμό που είχα υποστεί ρήξη δικεφάλου. Ναι, είχα αρκετούς τραυματισμούς αλλά δεν ήταν σοβαροί. Δεν ξέρω τι γίνεται και γιατί βγάζουν αυτήν την αρνητικότητα προς τα έξω. Άμα κοιτάξεις το βιογραφικό μου και τις συμμετοχές μου σε όλες τις ομάδες συνολικά δεν μπορείς να πεις ότι είχα τραυματισμούς σοβαρούς. Το να χάνει δηλαδή ένας παίκτης 5-10 παιχνίδια τη σεζόν και να παίζει κανονικά στα υπόλοιπα σημαίνει είναι ευάλωτος στους τραυματισμούς; Όχι… Πώς γίνεται λένε πως ήμουν τραυματίας όταν ήμουν στην Ομόνοια και την επομένη όταν πήγα στην Ανόρθωση να παίξω και να σκοράρω; Ή αντίθετα να παίζω και την επομένη να είμαι τραυματίας. Είναι ψέματα… Ό,τι θέλει λέει ο καθένας και δεν θα σταθώ στο παρελθόν… Κάποιοι τραυματισμοί που πάθαινα είναι και από τα φυσικά προσόντα. Όσοι έχουν ταχυδύναμη αισθάνονται συχνά μικροενοχλήσεις σε όλο τον κόσμο συμβαίνει αυτό».

Εάν θεωρεί ότι πρέπει να επαναρχίσει το πρωτάθλημα απάντησε «Το πρωτάθλημα θα είναι γελοίο να μην κριθεί στο γήπεδο. Αν δείτε αυτά τα πρωταθλήματα τα οποία μπορεί να διακοπούν είναι με διαφορά μπροστά στη βαθμολογία οι πρωτοπόροι. Δεν είναι το ίδιο όταν στη βαθμολογία να είναι πολύ μικρές οι διαφορές», είπε ο Δημήτρης Χριστοφή στον Active

Σχετικά με το γεγονός πως αν επαναρχίσει το πρωτάθλημα θα παιχτούν αγώνες σε υψηλές θερμοκρασίες είπε «Θα είναι δύσκολο ντάλα καλοκαίρι να παίζουμε. Όποιες και να είναι οι καιρικές συνθήκες όμως, το πιο σωστό είναι να τελειώσει το πρωτάθλημα. Δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο που πληγώνεται, σε όλες τις επιχειρήσεις υπάρχει πρόβλημα οπόταν και στο ποδόσφαιρο ήταν αναπόφευκτες οι ζημιές. Τα προβλήματα στην υγεία είναι πιο σοβαρά χάνονται ζωές».

Για το γεγονός πως ο Ανδρέας Αβραάμ κάποτε τον υπερασπίστηκε μετά από αγώνα της Εθνικής ανέφερε «Είμαστε με τους συμπαίκτες μου στην Εθνική πολύ συνδεδεμένοι, υπάρχει πολύ καλή σχέση και ο Ανδρέας Αβραάμ είπε “τελικά δεν ο Χριστοφή δεν είναι τραυματίας”. Έβαλε τη θέση μου στη δική του και σκέφτηκε πως θα ένιωθε αν ήταν βιώνε αυτό που βίωσα εγώ. Κι αυτός πέρασε κάτι ανάλογο, όχι μόνο αυτός, αλλά διάφοροι παίκτες τα περνάνε. Μακάρι να μην έχει κανένας παίκτης τραυματισμούς».

The post ΕΝΤΟΝΟΣ ο Χριστοφή – Τι είπε για τους τραυματισμούς του και ως ο παίκτης με την πιο ακριβή μεταγραφή appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top