ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεολόγος: ' Δε μπορεί να μεταφερθεί το Πάσχα - Θα γίνει κανονικά η Λειτουργία χωρίς κόσμο'

Θεολόγος: ' Δε μπορεί να μεταφερθεί το Πάσχα - Θα γίνει κανονικά η Λειτουργία χωρίς κόσμο'

Δεν μπορεί να μεταφερθεί το Πάσχα , σύμφωνα με τον Θεολόγο, Θεόδωρο Κυριάκου.

Μιλώντας στο τρίτο του Ρικ ο Θεολόγος, Θεόδωρος Κυριάκου σχολίασε την πρόθεση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας να προτείνει στην Εκκλησία  ο εορτασμός του Πάσχα να γίνει σε νέα ημερομηνία, στα τέλη Μαΐου.

Οπως ανέφερε ο Θεολόγος αυτό δε μπορεί να γίνει "σίγουρα το Πάσχα δε μπορεί να μετακινηθεί... για να μετακινηθεί θα πρέπει να μετακινήσεις όλη την προηγούμενη περίοδο (νηστείας) κάτι που δεν έγινε ποτε και δε θα γίνει ποτέ"

Η λειτουργία του Πάσχα και της Ανάστασης θα γίνει κανονικά είτε κεκλεισμένων των θυρών είτε με ανοιχτές τις πόρτες για να ακούει ο κόσμος απο το σπίτι τους και αν μπορεί να συμμετέχει απο μπαλκόνια και να ψάλλει απο εκει, δήλωσε ο Θεολόγος Θεόδωρος Κυριάκου.

Οπως χαρακτηριστηκε είπε αυτό που εξετάζεται δεν είναι η λειτουργία της Ανάστασης καθώς η συγκεκριμένη τελετή είναι άμεσα συνδεδεμένη με το βράδυ της Ανάστασης. Ωστόσο οπως είπε υπάρχει μια περιόδος μετά τις 40 μέρες του Πάσχα , στα τέλη Μαϊου οπου είναι η γιορτή της Αποδόσεως του Πάσχα και είναι μια τελετή παρόμοια με αυτή του Πασχά χωρίς όμως τη τελετή του Αγίου Φωτός και της αναστάσιμης λειτουργίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top