ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ – ΑΠΟΠΕΙΡΑ: Βγήκε από τον αναπνευστήρα ο «Πλαστήρας» -25 σφαιρίδια στο σώμα του

ΛΕΥΚΩΣΙΑ – ΑΠΟΠΕΙΡΑ: Βγήκε από τον αναπνευστήρα ο «Πλαστήρας» -25 σφαιρίδια στο σώμα του

Αποσωληνώθηκε ο Δημήτρης Δημητρίου, άλλως «Πλαστήρας», ο οποίος δέχθηκε πυροβολισμό με κυνηγετικό όπλο και τραυματίστηκε σοβαρά, το απόγευμα της περασμένης Τρίτης (31/03) στο χωριό Μαθιάτης της επαρχίας Λευκωσίας.

Ο 48χρονος ήταν σε κρίσιμη κατάσταση, αφού είχε αιμοραγία ενώ είχαν επηρεαστεί ζωτικά όργανα του σώματός του από τα σφαιρίδια που τον είχαν πλήξει. Συγκεκριμένα είχε τραυματιστεί στο στομάχι, στο έντερο, στο συκώτι, στον πνεύμονα αλλά και τον νεφρό. Όπως πληροφορούμαστε, 25 σφαιρίδια βρίσκονταν στον σώμα του.

Τη Δευτέρα (06/04) βγήκε από τον αναπνευστήρα και πλέον νοσηλεύεται χωρίς μηχανική υποστήριξη στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Κατά συνέπεια, το ΤΑΕ Λευκωσίας διερευνά απόπειρα φόνου σε βάρος του.

Να θυμίσουμε ότι τον Δημητρίου είχε πυροβολήσει 52χρονος. Ο Πλαστήρας είχε μεταβεί στην οικία του τελευταίου στον Μαθιάτη προκειμένου να συζητήσουν για ένα γεωργικό μηχάνημα που είχε κλαπεί από τον 52χρονο. Η κουβέντα μεταξύ των δυο ανδρών είχε άσχημη τροπή με τον 52χρονο να πυροβολεί τον «Πλαστήρα» με κυνηγετικό όπλο.

Ο 52χρονος μετά τη σύλληψή του παραδέχθηκε τη διάπραξη της απόπειρας φόνου, ενώ την Τετάρτη (01/04) μεταφέρθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, που ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησής του.
Να σημειωθεί ότι τον «Πλαστήρα» είχε μεταφέρει στο νοσοκομείο ο γιος του 52χρονου.

Εφτάψυχος
Να σημειωθεί ότι ο Πλαστήρας είχε εμπλακεί και σε μια πρωτοφανή υπόθεση στις 8 Ιουνίου του 2015 όταν είχε τραυματιστεί στην προσπάθειά του να αφαιρέσει μετασχηματιστή από κολόνα της ηλεκτρικής στον Άι Γιάννη της Μαλούντας. Τότε είχε διαπεράσει το κορμί του υψηλή τάση ρεύματος και έπεσε από μεγάλο ύψος στο έδαφος. Παρ΄ όλα αυτά ανάρρωσε χωρίς να υποστεί κάποια μόνιμη βλάβη.

Για την υπόθεση είχε καταδικαστεί σε πρόστιμο 600 ευρώ, ενώ κλήθηκε να καλύψει και τα δικαστικά έξοδα που ανέρχονταν στα 450 ευρώ. Η δικαστής έκρινε πως η ποινή είναι αντιπροσωπευτική, καθώς από την πράξη του ο κατηγορούμενος υπέστη σοβαρά εγκαύματα (τιμωρήθηκε), ενώ ο μετασχηματιστής είναι σε λειτουργία και κατά συνέπεια το κράτος δεν απώλεσε έξοδα. Να σημειώσουμε πως ο εν λόγω μετασχηματιστής ήταν αξίας 9,382 ευρώ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top