ΔΙΕΘΝΗ

Η Πορτογαλία αυξάνει κατά €1,2 δισ. τις πιστώσεις προς επιχειρήσεις

Η Πορτογαλία αυξάνει κατά €1,2 δισ. τις πιστώσεις προς επιχειρήσεις

Η Πορτογαλία θα αυξήσει την Τετάρτη στα 4,2 δισεκατομμύρια ευρώ τα κονδύλια πιστώσεως προς τις επιχειρήσεις, οι οποίες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα μετά την εξάπλωση του κορωνοϊού, ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, μετά το πακέτο κρατικών ενισχύσεων που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που θα βοηθήσει να ενισχυθούν τα οικονομικά της χώρας.

Οι εταιρείες έχουν μέχρι στιγμής αιτηθεί για συνολικό ποσό 90 εκατομμυρίων ευρώ από ένα αρχικό ποσό 3 δισεκατομμυρίων ευρώ που είχε ανακοινώσει η πορτογαλική κυβέρνηση πριν από δύο εβδομάδες.
 
Η πίστωση αυτή απευθύνεται στον τουριστικό τομέα, στα ξενοδοχεία, στα εστιατόρια και στις παραδοσιακές βιομηχανίες, όπως τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, τα είδη ένδυσης και την ξυλεία.
 
Μετά την ανακοίνωση της Επιτροπής το περασμένο Σάββατο ότι θα προσφέρει ένα πακέτο στήριξης αξίας 13 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Πορτογαλία, η Κυβέρνηση της χώρας δήλωσε ότι θα αυξήσει τις χρηματοδοτήσεις προς τις επιχειρήσεις κατά επιπλέον 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ από την Τετάρτη.
 
Τα πρόσθετα κονδύλια προορίζονται για επιχειρήσεις στον τομέα του εμπορίου και των υπηρεσιών, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομίας Pedro Siza Vieira σε συνέντευξη Τύπου αργά τη Δευτέρα.
 
Είπε ακόμη ότι οι μεταφορές εμπορευμάτων και επιβατών θα προστεθούν επίσης στον κατάλογο των επιλέξιμων τομέων.

Η Επιτροπή έχει επίσης εξαγγείλει πακέτα στήριξης πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ελλάδα και την Πολωνία.
 
Η Πορτογαλία έχει μέχρι στιγμής αναφέρει 11.730 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού και 311 θανάτους, αριθμός που είναι σχετικά χαμηλός, ιδίως σε σχέση με τη γειτονική της Ισπανία, η οποία έχει ανακοινώσει σχεδόν 14.000 θανάτους.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top