ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μιχαηλίδης: «Μας έκλεψαν τίτλους…» – Το «γρανάζι» της Ομόνοιας, ο «τρελός» του ΑΠΟΕΛ, ο «Μάλε», ο Τιμούρ και αυτός που του ΣΤΕΡΗΣΕ τίτλους

Μιχαηλίδης: «Μας έκλεψαν τίτλους…» – Το «γρανάζι» της Ομόνοιας, ο «τρελός» του ΑΠΟΕΛ, ο «Μάλε», ο Τιμούρ και αυτός που του ΣΤΕΡΗΣΕ τίτλους

Το απόγευμα της Δευτέρας (13-04-2020) ο πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, Ανδρέας Μιχαηλίδης, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM.

Κυρίως αναφέρθηκε στα χρόνια που διετέλεσε προπονητής ομάδων…

Αναλυτικά όλα όσα ειπώθηκαν:

Για την αντιπάθειά του προς την αδικία: «Έφυγα από μια ομάδα στην οποία πίστευα ότι μπορούσα να κάνω καλή δουλειά σε μια ομάδα από την τέταρτη αγωνιστική, για κάτι που έγινε την προηγούμενη σεζόν. Μισώ την αδικία, δεν μου αρέσει. Ο προπονητής έχει αμέριστη δύναμη στα χέρια του. Κάνεις την εντεκάδα και περιμένουν 22 παιδιά να ακούσουν από το στόμα σου την ομάδα και χιλιάδες έξω να δουν ποιος παίζει. Είναι μεγάλη δύναμη και πρέπει να τη χρησιμοποιείς σωστά, χωρίς βεντετισμούς. Δεν είπα ποτέ ότι αυτόν δεν θα τον βάλω γιατί δεν μου μιλά καλά ή δεν τον συμπαθώ».

Για την προπονητική του καριέρα συνολικά: «Δεν θα την άλλαζα με τίποτα την πορεία. Η διαδρομή ήταν υπέροχη, οι φίλοι που έκανα ανεκτίμητοι, οι εμπειρίες τρομερές. Νιώθω, όμως, ότι στο τέλος έπρεπε να έχω περισσότερους τίτλους τους οποίους δικαιούμασταν. Κάποιους τους χάσαμε από μόνοι μας και κάποιους μας τους έκλεψαν. Η πορεία μας έπρεπε να έχει περισσότερα τρόπαια».

Για την παρουσία του στον ΑΠΟΕΛ και την αποχώρηση από την Ομόνοια: «Ήταν μεγάλη μου τιμή που φόρεσα τη φόρμα του ΑΠΟΕΛ, όμως ήταν ηλεκτρικός ο πάγκος. Στα χρόνια που ήμουν στην Ομόνοια δεν έχασα από τον ΑΠΟΕΛ. Όταν πήγα στην άλλη όχθη οι μεν ΑΠΟΕΛίστες με έβλεπαν καχύποπτα, οι Ομονοιάτες δεν μου συγχώρεσαν ότι πήγα στον αιώνιο. Έφυγα από μόνος μου, όμως πρέπει να ομολογήσω ότι με έσπρωξαν προς την έξοδο. Έβλεπα κινήσεις που δεν μου άρεσαν, έστειλα επιστολή ένα μήνα πριν ότι φεύγω και δεν μου απάντησαν».

Για τους τελικούς κυπέλλου της καριέρας του: «Με τον Άρη ήταν μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας μου. Με την Ομόνοια χάσαμε 2-0 από τον ΑΠΟΕΛ όταν άλλαξε ο κανονισμός για το έμμεσο, την έδωσε πίσω ο Ιωακείμ στον Χαρίτου με το μπούτι, την πήρε και δόθηκε έμμεσο. Είναι ανεπανάληπτη εμπειρία όλη η εβδομάδα στους τελικούς Ομόνοιας-ΑΠΟΕΛ. Με τον Απόλλωνα κάναμε μια εκπληκτική πορεία, ήμασταν τελευταίοι και πήγαμε πέμπτοι στο πρωτάθλημα και πήγαμε στον τελικό. Χάσαμε στα πέναλτι και με στεναχώρησε πολύ».

Για τις καλές σχέσεις που καλλιέργησε μέσα από τα χρόνια και πόσο δύσκολο ήταν όταν έπαιζε εναντίον τους: «Χάσαμε τέσσερις τελικούς. Θυμάστε ποτέ κακή συμπεριφορά από εμάς; Πάντοτε συγχαίραμε τον νικητή, μέναμε για την απονομή, κάναμε δηλώσεις πολιτισμένες και δεν κοιμόμασταν το βράδι».

Για τους Μπόμπαν Κιτάνοφ και Άντρο Πετρίδη: «Ήταν εξαιρετικοί και οι δύο. Ο Κιτάνοφ ήταν ένα εξαιρετικό γρανάζι στη μηχανή της Ομόνοιας που φτιάξαμε. Ο Άντρος ήταν ένας ωραίος τρελός. Αν γεννιόταν στην Αγγλία, όπως και ο Νίκος Παναγιώτου, θα έπαιζαν για χρόνια στη Λίβερπουλ, στην Άρσεναλ ή στη Φούλαμ».

Για τον λόγο που δεν υπάρχει καλός Κύπριος ποδοσφαιριστής στην Ελλάδα: «Έχουμε πολύ καιρό να δούμε και στην Κύπρο. Είναι ένα έγκλημα από τις ομάδες και πολλούς προπονητές. Είχα περίπτωση όταν ήμουν σε ομάδα, που μου είπε ο πρόεδρος ότι είναι καλύτερο να αποτύχεις με ξένους παρά με Κύπριους. Θεωρεί ότι με τους Κύπριους δεν μπορεί να πάει μπροστά. Ο ΑΠΟΕΛ όταν έκανε τις πορείες δεν είχε 5-6 Κύπριους στις τάξεις του; Ο Απόλλωνας δεν είχε 4-5-6 Κύπριους όταν έκανε τις πορείες στην Ευρώπη; Πώς θα γίνει αν δεν δώσεις ευκαιρίες».

Για τον πιο ταλαντούχο παίκτη που προπόνησε: «Ο πιο τεχνίτης ποδοσφαιριστής που είχα ήταν ο Μαλέκκος. Υπήρχαν καλύτεροί του σε κάποιους τομείς, όμως την επιδεξιότητα που είχε δεν την είχε κανένας».

Για τον καλύτερο παίκτη-προπονητή που είχε: «Ήταν ο Κετσπάγια, είχε μια αρχηγική παρουσία και προσωπικότητα, αλλά ήταν σε μια ομάδα που δεν χρειαζόταν πολύ γιατί ο Κίκης Κωνσταντίνου μάζευε ό,τι καλό κυκλοφορούσε».

Για τη διοίκηση της ΚΟΠ: «Στην ΚΟΠ για χρόνια δεν διοικούν άνθρωποι που έπαιξαν ποδόσφαιρο ή ήταν στα γήπεδα σαν προπονητές. Αυτό δεν είναι καλό. Δεν λέω ότι πρέπει να είναι όλοι έτσι, αλλά ούτε το ανάποδο. Δεν κρίνω τον Κουτσοκούμνη, τον Κούμα και τους συνεργάτες τους από το αν έπαιξαν, αλλά από τις αποφάσεις τους. Νομίζω ότι βοηθά να έχουν στην εκτελεστική ανθρώπους που έφαγαν το άθλημα με το κουτάλι. Εγώ σαν πρόεδρος του ΚΟΑ αρκετές φορές βρέθηκα στη γωνιά και ξέφυγα λόγω της εμπειρίας μου στον χώρο, από την ημέρα που πήγα έχουμε μόνο δυσκολίες και αναποδιές. Εγώ έκανα μια αναφορά για το πρωτάθλημα, όταν αντιλήφθηκα ότι έκανα λάθος το αναίρεσα».

Παρέμβαση στην εκπομπή έκανε και ο Νίκος Παναγιώτου, που ανέφερε τα εξής για το κύπελλο που είχαν πάει μαζί στην Ανόρθωση: «Eυχαριστώ τον Θεό που μπόρεσα να συμβάλω για να πανηγυρίσει έναν τίτλο το τιμ του κ. Ανδρέα, κάτι που έπρεπε να γίνει από πριν. Στο παιχνίδι μου ζήτησε να βάλω τον γιο μου τον Κυριάκο στο γήπεδο. Μου είπε ότι από τη μέρα που γεννήθηκε βλέπει τίτλους. Ευτυχώς φάνηκε γουρλής», με τον Ανδρέα Μιχαηλίδη να δηλώνει για τον Νίκο Παναγιώτου «Μου στέρησε τουλάχιστον δύο τίτλους πρωταθλήματος με την αξία του».

The post Μιχαηλίδης: «Μας έκλεψαν τίτλους…» – Το «γρανάζι» της Ομόνοιας, ο «τρελός» του ΑΠΟΕΛ, ο «Μάλε», ο Τιμούρ και αυτός που του ΣΤΕΡΗΣΕ τίτλους appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο στον αυτοκινητόδρομο: Σε κρίσιμη κατάσταση η 68χρονη που παρασύρθηκε από όχημα

Νέο θανατηφόρο: «Ξεψύχησε» στην άσφαλτο γυναίκα στη Λευκωσία – Στη δημοσιότητα τα στοιχεία της

Τα... παρατράγουδα των εκλογών: Υποβλήθηκαν 43 καταγγελίες για εκλογές στην Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία οι ιατροί των δημοσίων νοσηλευτηρίων

Τιμές ρεύματος: Έτσι μπορείς να μειώσεις τον λογαριασμό της ΑΗΚ - Το «μυστικό» του κλιματιστικού

Ηλεκτρικά σκούτερ: «Βαδίζουμε» προς την κατάργηση τους; - Η ανεφάρμοστη νομοθεσία και το παράδειγμα του… Λονδίνου



Ο Φειδίας σόκαρε το πολιτικό σύστημα - Μεγάλη αποτυχία των κομμάτων - Η απαξίωση των πολιτών

Ο Φειδίας σόκαρε το πολιτικό σύστημα - Μεγάλη αποτυχία των κομμάτων - Η απαξίωση των πολιτών

Το φαινόμενο Φειδίας και η τεράστια ανατροπή που έφερε με τη νίκη του, στο πολιτικό σκηνικό του τόπου, είναι το κυριότερο αποτύπωμα που άφησαν οι Ευρωεκλογές της Κυριακής 9 Ιουνίου. Ένας στους πέντε Κύπριους Ψηφοφόρους επέλεξε τον 24χρονο Tik Toker για να τον εκπροσωπήσει στην Ευρωβουλή, αφήνοντας πίσω του, κόμματα με ιστορία όπως η ΕΔΕΚ, η οποία έχασε την έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top