ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο εδώλιο ο Φειδίας Σαρίκας για το σκάνδαλο του ΣΑΠΑ: Eνημερώθηκε για το κατηγορητήριο εναντίον του

Στο εδώλιο ο Φειδίας Σαρίκας για το σκάνδαλο του ΣΑΠΑ: Eνημερώθηκε για το κατηγορητήριο εναντίον του

Στο κατηγορητήριο βρίσκονται τα ονόματα του πρώην Δημοτικού σύμβουλου του ΔΗΣΥ, Γιώργου Μιχαηλίδη, του πρώην Δημοτικού σύμβουλου του ΔΗΚΟ, Ευστάθιου Ευσταθίου,του πρώην Δημοτικού σύμβουλου του ΑΚΕΛ, Βάσου Βασιλείου και του νυν δημοτικού σύμβουλου του ΑΚΕΛ, Γιώργου Σιαηλή.

Ενημέρωσης έτυχε το βράδυ της Παρασκευής ο Φειδίας Σαρίκας για την συμπερίληψη του στο κατηγορητήριο στα πλαίσια της διερεύνησης της υπόθεσης  ΣΑΠΑ, από την αστυνομία ενώ βρισκόταν στη Βουλή όπου συμμετείχε στην  συνεδρία της ολομέλειας για το πλαίσιο αφερεγγυότητας.

Ο κύριος Σαρίκας ενημερώθηκε για την εξέλιξη από το ΤΑΕ Πάφου, ύστερα βέβαια από εντολή που δώθηκε από τη Νομική Υπηρεσία και κλήθηκε όπως μεταβεί στην Πάφο την Δευτέρα για να καταθέσει.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ο κύριος Σαρίκας ενημερώθηκε γύρω στις 19.00 ότι στις 20 του Απρίλη θα πρέπει να παρουσιαστεί στο δικαστήριο Πάφου για να του επιδοθεί το κατηγορητήριο εναντίον του.

Ωστόσο ανέφερε στις αρχές ότι δεν μπορεί να παρουσιαστεί στο δικαστήριο την 20η Απριλίου. Ως εκ τούτου, αναμένεται να γίνει νέα διευθέτηση τις επόμενες ημέρες.

Η Νομική Υπηρεσία αποφάσισε όπως το όνομα του βουλευτή προστεθεί μαζί με τους άλλους κατηγορούμενους της υπόθεσης, αφού θεωρείται ενιαία η υπόθεση με παρόμοια γεγονότα και ίδιο υπόβαθρο.

Στο κατηγορητήριο βρίσκονται ο πρώην Δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΣΥ, Γιώργος Μιχαηλίδης, ο πρώην Δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΚΟ, Ευστάθιος Ευσταθίου, ο πρώην Δημοτικός σύμβουλος του ΑΚΕΛ, Βάσος Βασιλείου και ο νυν δημοτικός σύμβουλος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Σιαηλής.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση του ΣΑΠΑ έχουν καταδικαστεί ήδη ο Σάββας Βέργας και ο Ευτύχιος Μαληκκίδης. Ο κ. Σαρίκας, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, θα κατηγορηθεί για υπόθεση που αφορά σε συνωμοσία, διαφθορά και άλλα αδικήματα.  

Η βουλευτική ασυλία του ήρθη μετά από αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη στο Ανώτατο Δικαστήριο το οποίο και το αποδέχθηκε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top