ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Καλές οι νεότερες εξελίξεις - Το μέλλον και η μία ανησυχία

ΚΥΠΡΟΣ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Καλές οι νεότερες εξελίξεις - Το μέλλον και η μία ανησυχία

Η Κυριακή της Ανάστασης, παρά τους περιορισμούς, βρήκε και την Κύπρο διπλά χαρούμενη καθώς συνεχίζεται η πτωτική πορεία κρουσμάτων κορωνοϊού σε συνάνθρωπούς μας. Εντούτοις, το τριήμερο ήταν σχετικά τεταμένο, κάτι που εύλογα προκαλεί μία δυσφορία στην κυβέρνηση.

Του Γιώργου Τάττη

Σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 6 από σύνολο 1,803 εργαστηριακών διαγνώσεων. Οι εργαστηριακές διαγνώσεις όμως ήταν αρκετά μειωμένες από αυτές του Σαββάτου (18/04), που ήταν 3,209. Παρόλα αυτά, ακόμη κι έτσι, σε στατιστικά νούμερα η μείωση υπάρχει.

Θετικό είναι το ότι μειώθηκε και ο αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην κατηγορία που αφορά την έρευνα σε επαγγελματίες που εκτίθεντο σε κόσμο, αφού βρέθηκε μόνο 1 κρούσμα. Σημειώνεται ότι η εν λόγω έρευνα φθάνει σχεδόν στα μισά, αφού μέχρι χθες Κυριακή (19/04) έγιναν σχεδόν γύρω στις 9,000 εξετάσεις, από τα 20,000 τεστ που είναι ο στόχος.

Εδώ σημειώνεται ότι βρέθηκαν και 2 τεστ από ιδιωτικές διαγνώσεις, κάτι που αποδεικνύει ότι ο ιός βρίσκεται στην κοινότητα, έστω και σε μειωμένο βαθμό.

Αυτό που ενδεχομένως να προβληματίζει τους ειδικούς, είναι το 3ήμερο του Πάσχα. Αυτό αποδεικνύει και η μικρή αύξηση στις καταγγελίες της Αστυνομίας για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, που για κάποιες μέρες έφθασε και το 3,7% στο σύνολο των ελέγχων, ενώ τις προηγούμενες μέρες το ποσοστό δεν ξεπερνούσε το 1,5%.

Αν αναλογιστεί κανείς και το ενδεχόμενο κάποιων συναθροίσεων, λόγω Πάσχα, αλλά και της γενικότερης χαλάρωσης που παρατηρείται λόγω της μείωσης των κρουσμάτων, τότε μπορεί να κατανοήσει κανείς ότι η κυβέρνηση ανησυχεί ότι την επόμενη βδομάδα ίσως υπάρξει κάποια αύξηση των κρουσμάτων.

Στο μεταξύ, μαίνονται και οι πολιτικές εξελίξεις, όπως και βρίσκονται επί τάπητος άλλα μέτρα που αφορούν στην οικονομία (βλ. νομοσχέδιο για κρατικές εγγύησεις σε τραπεζικά δάνεια). Ο πρόεδρος Αναστασιάδης έχει μεγάλο πρόγραμμα συναντήσεων, όπου και μέχρι την Πέμπτη (24/04), αναμένονται οι πρώτες εξελίξεις σε σχέση με τον προγραμματισμό για την χαλάρωση των μέτρων και τον σχεδιασμό για την επανεκκίνη της οικονομίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top