ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σαν σήμερα: Ο επικός τελικός Κυπέλλου Παναθηναϊκός-ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ)

Σαν σήμερα: Ο επικός τελικός Κυπέλλου Παναθηναϊκός-ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ)

Ένας από τους καλύτερους τελικούς όλων των εποχών έγινε σαν σήμερα πριν 26 χρόνια.

Μπορεί οι νεότεροι να μνημονεύουν τον τελικό Ολυμπιακός-ΑΕΚ του 2009 ως τον κορυφαίο όλων των εποχών στο Κύπελλο, αλλά υπάρχει και… ανταγωνισμός.

Σαν σήμερα πριν 26 χρόνια είχε γίνει, επίσης στο ΟΑΚΑ, ένας αλησμόνητος τελικός με την «Ένωση» και πάλι στην πλευρά της μεγάλης ηττημένης και τον Παναθηναϊκό θριαμβευτή.

Οι «πράσινοι» έδειχναν να έχουν βάλει πολύ γερά θεμέλια για τη νίκη με το γκολ του Βαζέχα από γύρισμα του Γεωργιάδη στο 31′ και το αυτογκόλ του Μανωλά σε μια στιγμή πανικού της κιτρινόμαυρης οπισθοφυλακής στο 52′.

Όμως η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς, μετέπειτα πρωταθλήτρια, δεν το έβαλε κάτω.

Η πεσμένη προβολή (σήμα κατατεθέν) του Αλεξανδρή στο 71′ και η καταπληκτική κεφαλιά του Δημητριάδη στο 77′ έστειλαν το ματς στην παράταση και εκεί στο 95′ ξανά ο Αλεξανδρής (που είχε και δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο) έκανε την ανατροπή μετά από φάση διαρκείας.

Ο Παναθηναϊκός σώθηκε από την προβολή του Μάρκου στο 115′ και λίγο έλειψε να πάρει το ματς πριν τα πέναλτι, αλλά στο 120′ είχε δοκάρι.

Στη διαδικασία των πέναλτι, οι δύο θεωρητικά καλύτεροι εκτελεστές της ΑΕΚ απέτυχαν, με τον Τσιάρτα να σουτάρει άουτ και τον Δημητριάδη να νικιέται από τον Βάντσικ.

Η απόκρουση του Ατματσίδη στην εκτέλεση του Μαραγκού δεν έφτανε και ο Αποστολάκης με μια από τις συνήθεις εκτελέσεις-βολίδες του χάρισε τον τίτλο στον Παναθηναϊκό με 4-2 στα πέναλτι.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα η κόκκινη κάρτα που έδειξε κατά λάθος ο διαιτητής Σπάθας στον Μιχάλη Βλάχο στο πρώτο ημίχρονο διορθώνοντας άμεσα το λάθος του και βγάζοντας κίτρινη στον στόπερ της ΑΕΚ.

Παναθηναϊκός (Ρότσα): Βάντσικ – Αποστολάκης, Γεωργιάδης Γ.Χ., Καλιτζάκης, Κολιτσιδάκης, Ουζουνίδης, Χριστοδούλου, Νιόπλιας, Μάρκος, Μπορέλι (67? Μαραγκός), Βαζέχα (65? Δώνης).

ΑΕΚ (Μπάγεβιτς): Ατματζίδης – Καραγιάννης, Μανωλάς, Σταματής, Βλάχος (59? Δημητριάδης), Αλεξανδρής, Σαμπανάτζοβιτς (48? Τσάρτας), Σλίσκοβιτς, Κοπιτσής, Σαβέβσκι, Κασάπης

Διαιτητής: Σπάθας (επόπτες: Σωτηρόπουλος – Χαλδαίος)

Πηγή: sport-fm.gr

The post Σαν σήμερα: Ο επικός τελικός Κυπέλλου Παναθηναϊκός-ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ – ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Tελικός Champions League: Η Βασίλισσα Ρεάλ απέκτησε το 15ο αστέρι της!

Tελικός Champions League: Η Βασίλισσα Ρεάλ απέκτησε το 15ο αστέρι της!

Η Ρεάλ Μαδρίτης επιβεβαίωσε γιατί είναι η βασίλισσα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι επικράτησε με 2-0 της Ντορντμουντ στον τελικό του Champions League και σήκωσε στον ουρανό του Γουέμπλεϊ το 15ο τρόπαιο της!

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top