ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ-ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ: Στις 29 Απριλίου τα σπουδαία για επανεκκίνηση της οικονομίας - Πλήρης εξάρτηση από τα επιδημιολογικά δεδομένα

ΚΥΠΡΟΣ-ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ: Στις 29 Απριλίου τα σπουδαία για επανεκκίνηση της οικονομίας - Πλήρης εξάρτηση από τα επιδημιολογικά δεδομένα

Η στρατηγική για σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και επανεκκίνηση της οικονομίας αναμένεται να τεθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου στις 29 Απριλίου, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, σημειώνοντας παράλληλα ότι κατά τις συσκέψεις που έγιναν με οργανωμένους φορείς της οικονομίας σήμερα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι η στρατηγική θα εξαρτηθεί πλήρως από τα επιδημιολογικά δεδομένα, τις συστάσεις της επιστημονικής ομάδας, τη συστηματική παρακολούθηση μέσω δειγματοληπτικών ελέγχων, αλλά και τη δυνατότητα λήψης και διατήρηση μέτρων ασφαλείας.
 
Σε δήλωσή του στο Προεδρικό μετά τις συσκέψεις ο κ. Κούσιος ανέφερε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προέδρευσε σήμερα δύο συσκέψεων με κοινωνικούς εταίρους προκειμένου να τους ενημερώσει για την υφιστάμενη κατάσταση σε σχέση με τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και για να ακούσει τις απόψεις τους σε σχέση με την ολοκλήρωση της στρατηγικής που ετοιμάζεται από την Κυβέρνηση για σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και την επανεκκίνηση της οικονομίας».

Τόσο οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων που συμμετείχαν στην πρώτη σύσκεψη όσο και οι εταίροι της οικοδομικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη δεύτερη σύσκεψη, είπε, «εξέφρασαν την ικανοποίησή τους σε σχέση με τα μέτρα που έλαβε μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση και κατέθεσαν τις θέσεις τους αναφορικά με το σχεδιασμό για σταδιακή άρση των περιορισμών και επαναλειτουργία τομέων επιχειρηματικής δραστηριότητας».
 
«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τις συσκέψεις τόνισε ότι η στρατηγική για σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και επανεκκίνηση της οικονομίας θα εξαρτηθεί πλήρως από τα επιδημιολογικά δεδομένα, τις συστάσεις της επιστημονικής ομάδας, τη συστηματική παρακολούθηση μέσω δειγματοληπτικών ελέγχων, αλλά και την δυνατότητα λήψης και διατήρηση μέτρων ασφαλείας», σημείωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Ενημέρωσε επίσης ότι «η υπό αναφορά στρατηγική είναι υπό επεξεργασία από την αρμόδια διυπουργική επιτροπή και αναμένεται να τεθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου στις 29 Απριλίου».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top