ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ.Καραγιάννης: Θα απαγορεύονται οι συναθροίσεις 2-3 ατόμων στην πρώτη φάση χαλάρωσης μέτρων

Δρ.Καραγιάννης: Θα απαγορεύονται οι συναθροίσεις 2-3 ατόμων στην πρώτη φάση χαλάρωσης μέτρων

Ξεκάθαρη είναι η πρόταση των επιστημόνων και επιδημιολογικής ομάδας προς τον Υπουργό και το κράτος.

Η εισήγηση τους στην περίπτωση χαλαρωσης μέτρων στην πρώτη φάση θα είναι να απαγορεύονται οι συναθροισεις 2-3 ατόμων που δεν μένουν στο ίδιο σπίτι.

"Εαν φτάσουμε σε μηδενικά κρούσματα τις επόμενες μέρες και δεν έχουμε ατασθαλίες απο το Πάσχα κάτι που θα φανεί τις επόμενες μέρες, τότε μέχρι να μπουν και τα μέτρα σε εφαρμογή θα περάσουν 10-12 μέρες, επομένως όσο μακραίνει αυτός ο χρόνος, τόσο θα ειναι και μικρότερη η δυνατότητα μετάδοσης του ιού γιατι δεν θα έχουμε τόσα κρούσματα που να μας έχουν διαφύγει, αναφέρει ο Δρ.Πέτρος Καραγιάννης μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής στο Υπουργείο Υγείας, Καθηγητής Μικροβιολογίας και Μοριακής Ιολογίας.

Τόνισε οτι θα πρέπει να φοράμε γάντια και μάσκα σε κάθε μας μετακίνηση " και εκείνο που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι τα μέτρα που είχαμε μέχρι τώρα καθαριότητας θα είναι μαζί μας για αρκετό χρονικό διάστημα.Είναι ο μόνος τρόπος να μην έχουμε πισωγυρίσματα".

Όσον φορά την επαναλειτουργία επιχειρησεων σχολίασε οτι αυτο θα γίνει "Θα γίνει κρατώντας αποστάσεις, και ανάλογα με το επάγγελμα θα υπάρξουν περαιτέρω ασφαλιστικες δικλειδες"

"Στο πρώτο στάδιο δεν θα επιτρέπεται η συνάθροιση ατόμων" αναφερόμενος στα άτομα που δεν μένουν στο ίδιο σπίτι. "Πρεπει να είμαστε εντελώς σίγουροι ότι δεν έχουμε μετάδοση. Πρέπει να δόσουμε χρόνο στα πρώτα μέτρα να δουλέψουν και αν δεν έχουμε πρόβλημα τις δυο εβδομάδες που θα μεσολαβήσουν τότε θα είναι κάτι που θα σκεφτούμε για τη δεύτερη φάση" ξεκαθάρισε ο Δρ.Καραγιάννης.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top