ΔΙΕΘΝΗ

Η πράσινη μετάβαση θα παραμένει ουσιαστική προτεραιότητα για Κομισιόν και μετά την πανδημία

Η πράσινη μετάβαση θα παραμένει ουσιαστική προτεραιότητα για Κομισιόν και μετά την πανδημία

Η πράσινη μετάβαση θα παραμένει ουσιαστική και καθοριστική προτεραιότητα για την Κομισιόν, την οποία θα επιδιώξει την επομένη της πανδημίας, σύμφωνα με την Πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Συγκεκριμένα, η Πρόεδρος Φον Ντερ Λάιεν τόνισε ότι ο  "κορωνοϊός επηρεάζει τον καθένα μας. Αλλάζουμε τον τρόπο ζωής μας για να προστατεύσουμε τη δική μας υγεία και εκείνη των άλλων. Μπορεί να μας λείπουν πολλά πράγματα που μας αρέσουν. Αλλά δεν μα έλειψε η ατμοσφαιρική ρύπανση από τα αυτοκίνητα ή τον θόρυβο της κυκλοφορίας".

"Όταν ανοίγουμε τα παράθυρά μας, μπορούμε να αναπνέουμε πιο φρέσκο ​​αέρα. Βλέπουμε τη φύση να αποκαθίσταται. Αλλά δεν πρέπει να ξεγελιόμαστε", αναφέρει η Πρόεδρος.

"Ίσως να έχουμε μια καλύτερη αντίληψη για τον κορωνοϊό, αλλά δεν έχουμε ακόμα την ίδια αντίληψη για την κλιματική αλλαγή. Η υπερθέρμανση του πλανήτη μας συνεχίζεται και θα συνεχίσει ακόμη περισσότερο εάν συνεχίσουμε να καίμε ορυκτά καύσιμα", αναφέρει η  Πρόεδρος.

"Καθώς τώρα σχεδιάζουμε να επιστρέψουμε σιγά σιγά στη δουλειά και να επενδύσουμε δισεκατομμύρια ευρώ για την επανεκκίνηση της οικονομίας μας, θα πρέπει να αποφύγουμε να επιστρέψουμε στις παλιές, ρυπογόνες συνήθειες. Αντί για αυτό, πρέπει να επιστρέψουμε καλύτερα από αυτήν την πανδημία", δήλωσε η Πρόεδρος.

"Μπορούμε να κάνουμε την κοινωνία μας και τον πλανήτη μας πιο υγιή επενδύοντας σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οδηγώντας καθαρά αυτοκίνητα, ανακαινίζοντας τα σπίτια μας και καθιστώντας τα ενεργειακά αποδοτικά. Αγοράζοντας βιώσιμα τρόφιμα, με επαναχρησιμοποίηση υλικών αντί να τα πετάμε και να παράγουμε χάλυβα χαμηλού άνθρακα. Αυτή είναι η ουσία της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας", υπενθυμίζει η Πρόεδρος της Κομισιόν.

Από ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top