Σημάδια παραχαλάρωσης από πολίτες – Παράνομη συνάθροιση νεαρών σε σχολείο

Σημάδια παραχαλάρωσης από πολίτες – Παράνομη συνάθροιση νεαρών σε σχολείο

Παραχαλάρωση παρατηρείται από μερίδα συμπολιτών μας λίγες ώρες πριν από την πρώτη φάση χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων.

Ένας απογευματινός περίπατος στις γειτονιές αστικών περιοχών είναι ενδεικτικός.

Για παράδειγμα, την Κυριακή (03/05), σε Γυμνάσιο στο Στρόβολο, ομάδα περί των δέκα νεαρών προσώπων, συναθροίστηκαν γύρω από ένα παγκάκι, προφανώς κατά παράβαση των διαταγμάτων, χωρίς καν να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις και χωρίς κανένας εξ αυτών να φορεί προστατευτική μάσκα.

Επίσης, σε διάφορα μπαλκόνια σπιτιών γινόταν αντιληπτό ότι άτομα τα οποία δεν ανήκαν στην ίδια οικογένεια - πέντε γυναίκες της ίδιας περίπου ηλικίας – μαζεύτηκαν για να πιούν το καφεδάκι τους και πάλι χωρίς αποστάσεις και χωρίς προστατευτικές μάσκες.

Σε άλλη περίπτωση (βλ. φωτογραφία), εργάτες στην λεωφόρο Ιωσήφ Χατζηιωσήφ εκτελούσαν εργασίες χωρίς να τηρούν βασικά μέτρα.

Προφανώς αυτός δεν είναι ο κανόνας. Ωστόσο, είναι φαινόμενα που δείχνουν ότι μερίδα του κόσμου έχει κουραστεί από την κοινωνική αποστασιοποίηση και που την ίδια ώρα αγνοεί τους βασικούς κανόνες αυτοπροστασίας λες κι ο κορωνοϊός έχει «πεθάνει».

Ο παρά-themaτάκιας

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Σε αχαρτογράφητα νερά η νέα εσωκομματική κρίση - Αβέρωφ και Αννίτα απέναντι στην κάλπη του 2028

ΔΗΣΥ: Σε αχαρτογράφητα νερά η νέα εσωκομματική κρίση - Αβέρωφ και Αννίτα απέναντι στην κάλπη του 2028

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, βρίσκεται ξανά μπροστά σε μια κρίσιμη εσωκομματική δοκιμασία, αυτή τη φορά με φόντο τις Προεδρικές Εκλογές του 2028. Η εξαγγελία της υποψηφιότητας του Αβέρωφ Νεοφύτου και μόλις μία ημέρα αργότερα, η απόφαση της Αννίτας Δημητρίου να διεκδικήσει το χρίσμα του κόμματος, διαμορφώνουν ένα νέο σκηνικό στον ΔΗΣΥ, πριν ακόμη ανοίξει επισήμως η διαδικασία.

BEST OF TOTHEMAONLINE