ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και θέλουμε απαντήσεις από το Υπουργείο Υγείας – Εμείς στην Κύπρο δεν έχουμε…»

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και θέλουμε απαντήσεις από το Υπουργείο Υγείας – Εμείς στην Κύπρο δεν έχουμε…»

Δηλώσεις στο κεντρικό δελτίο του ειδήσεων του ΣΙΓΜΑ «Τομές στα Γεγονότα» έκανε ο εκ των αντιπροέδρων της ΚΟΠ και εκπρόσωπος της Ομόνοιας στην Ομοσπονδία, Νικ Νικολάου, ο οποίος αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις για το «καυτό» δίλημμα «επανέναρξη ή οριστική διακοπή» του φετινού πρωταθλήματος Α΄ κατηγορίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το πότε θα παρθεί η οριστική απόφαση για το πρωτάθλημα: «Σίγουρα όλος ο κόσμος περιμένει τις αποφάσεις μας, αλλά το ποδόσφαιρο ίσως να μην είναι αυτή τη στιγμή στις προτεραιότητες της κοινωνίας μας που ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις. Καλούμαστε όμως να λάβουμε αποφάσεις για το μέλλον του Κυπριακού ποδοσφαίρου. Θα συγκαλέσουμε Γενική Συνέλευση. Έχουμε τα δεδομένα μπροστά μας, τις προπονήσεις και τα χρονοδιαγράμματα της UEFA. Στείλαμε επιστολή στο Υπουργείο Υγείας για να μας καθορίσουν το πρωτόκολλο σε προπονήσεις, αλλά και σε αγώνες, αφού είναι σημαντική η υγεία των αθλητών. Η ημερομηνία της Γ.Σ. δεν κλείδωσε και θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης, όχι με τον παραδοσιακό τρόπο. Αναμένουμε απαντήσεις από το Υπουργείο Υγείας για το πως θα διαχειριστούμε ένα κρούσμα στο χώρο του ποδοσφαίρου. Τι θα πρέπει να κάνουμε; Πως θα μεταβαίνουν σε γήπεδα και προπονήσεις οι ποδοσφαιριστές; Πότε θα αρχίσει η χρήση αποδυτηρίων και γυμναστηρίων; Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και θέλουμε διευκρινήσεις από το Υπουργείο, για να μπορούμε κι εμείς να παρουσιάσουμε όλα τα δεδομένα στη Γενική Συνέλευση».

Για τις αντιδράσεις που υπάρχουν, είτε υπέρ είτε κατά της επανέναρξης: «Είδαμε πολλές ανακοινώσεις, αλλά και απόψεις και είναι καλοδεχούμενες. Δεν κάνουμε συζήτηση όμως μέσω δημόσιου διαλόγου. Γίνονται σκέψεις από διάφορα σωματεία και όλοι νοιάζονται για το ποδόσφαιρο. Θα τα πούμε όμως αυτά στη Γενική Συνέλευση. Όσες Ομοσπονδίες ανακοίνωσαν τη συνέχεια του πρωταθλήματος, είναι στη διαδικασία ετοιμασίας κάποιου είδους πρωτοκόλλου. Τις τελευταίες ημέρες είδαμε ότι έχουν διαγνωστεί δέκα ποδοσφαιριστές με τον ιό στη Γερμανία. Εμείς στην Κύπρο δεν έχουμε τις υποδομές για να εφαρμόσουμε αυτά τα πρωτόκολλα, όπως οι άλλες χώρες. Είναι γνωστά τα προβλήματα και στις υποδομές των γηπέδων μας».

Για τη ζημιά που προκαλείται στο ποδόσφαιρο από την πανδημία του κορωνοϊού: «Σε μία πρόσφατη τηλεδιάσκεψη με την UEFA, η εκτίμηση που έχει γίνει, είναι ότι έχουν χαθεί μάλλον πάνω από τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ. Στο κυπριακό ποδόσφαιρο η ζημιά είναι μερικά εκατομμύρια. Υπάρχει θέμα ρευστότητας και υπάρχουν σκέψεις για να βοηθήσουμε τα σωματεία μας. Προτεραιότητα μας είναι η επιβίωση του Κυπριακού ποδοσφαίρου».

The post «Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και θέλουμε απαντήσεις από το Υπουργείο Υγείας – Εμείς στην Κύπρο δεν έχουμε…» appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Τι αναφέρει η Αστυνομία

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Πάφο - Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο» και με χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του

Εντοπισμός ανθρώπινου ποδιού: Φαίνεται να ανήκει σε άνδρα και να ξεβράστηκε από τη θάλασσα - Επαναρχίζουν οι έρευνες

Ανάλυση Guardian: Η επόμενη δύσκολη μέρα για το Ιράν μετά τον θάνατο του Ραϊσί



Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Ιράν: Βρέθηκε η σορός του Εμπραχίμ Ραΐσι, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματούχο - Σταματούν οι έρευνες

Εντοπίστηκε η σορός του προέδρου του Ιράν, Εμπραίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν αλλά και των υπόλοιπων επιβαινόντων στο ελικόπτερο Bell 212 που συνετρίβη την Κυριακή (19/5).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top