ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τμ. Μετεωρολογίας: Εκδόθηκε κίτρινη προειδοποίηση - Αναμένονται καταιγίδες

Τμ. Μετεωρολογίας: Εκδόθηκε κίτρινη προειδοποίηση - Αναμένονται καταιγίδες

Στην 18η σχετική προειδοποίηση για τη φετινή χρονιά προχώρησε το Τμ. Μετεωρολογίας Κύπρου.

Σύμφωνα με την νέα «κίτρινη» προειδοποίηση, καταιγίδες, συνοδευόμενες από χαλάζι αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή, με την ένταση της βροχόπτωσης, δυνατό να ξεπερνά τα 35 χιλιοστόμετρα ανά ώρα.

Όπως αναφέρεται στην προειδοποίηση αυτή τίθεται σε ισχύ από τις 11:00 το μεσημέρι της Τρίτης 5/5 και εκπνέει στις 19:00 της ίδιας μέρας.

Σύμφωνα με το Δελτίο Καιρού, ασταθής αέρια µάζα επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα Τρίτη (05/05) ο καιρός θα είναι, αρχικά, µερικώς συννεφιασµένος µε µεµονωµένες βροχές ενώ σύντοµα θα καταστεί κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Τοπικά τα φαινόµενα ενδέχεται να είναι έντονα, ενώ σε καταιγίδα είναι πιθανό να πέσει και χαλάζι. Οι άνεµοι θα είναι γενικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, και από το µεσηµέρι και µετά στα προσήνεµα µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και το απόγευµα στα προσήνεµα µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 25 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 παράλια και στους 14 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε Τρίτη (05/05) ο καιρός θα καταστεί γενικά µερικώς συννεφιασµένος, µε ενδεχόµενο να σηµειωθούν, αρχικά κυρίως, µεµονωµένες βροχές. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και παροδικά τοπικά µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 11 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και στους 6 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη (06/05) και την Πέµπτη (07/05) ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις.

Την Παρασκευή (08/05) ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο νεφώσεις που θα αναπτύσσονται σταδιακά, αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει άνοδο την Τετάρτη, για να κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές, ενώ στη συνέχεια αναµένεται σταδιακά µικρή πτώση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διέταξε διοικητική έρευνα για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού η Μαρία Παναγιώτου - Πληροφορίες για ανθρώπινο λάθος με φωτοβολίδα

Διοικητική έρευνα διέταξε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top