ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΑΡΝΑΚΑ –ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ: Επιμένει ο 23χρονος που αξιολογήθηκε από ψυχίατρο -Είχαν βολή κληρωτοί κι όντως είχε μεταβεί -VIDEO

ΛΑΡΝΑΚΑ –ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ: Επιμένει ο 23χρονος που αξιολογήθηκε από ψυχίατρο -Είχαν βολή κληρωτοί κι όντως είχε μεταβεί -VIDEO

Εμμένει στην αρχική εκδοχή του ο 23χρονος αδερφός της αδικοχαμένης Μαρίας Χάρπα από την κοινότητα Κλαυδιά της επαρχίας Λάρνακας.

Του Φάνη Μακρίδη

Όπως πληροφορούμαστε, ο νεαρός επιμένει να προβάλλει την αρχική θέση που εξέφρασε μιλώντας στους ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας, λέγοντας ότι ενώ την Τρίτη (05/05) το απόγευμα καθάριζε το στρατιωτικό τυφέκιο που είχε λάβει από την Εθνική Φρουρά ως έφεδρος, αυτό εκπυρσοκρότησε με τραγική συνέπεια τον χαμό της αδερφής του.

Μετά από εξετάσεις του ΤΑΕ Λάρνακας προκύπτει ότι πράγματι ο 23χρονος την μοιραία ημέρα (05/05) είχε μεταβεί σε πεδίο βολής, όπου όπως είχε ισχυριστεί ήταν προγραμματισμένη άσκηση της μονάδας του. Βέβαια, στην εν λόγω άσκηση (βολή) συμμετείχαν κληρωτοί στρατιώτες μονάδας, κι όχι έφεδροι.

Από τις μέχρι τώρα εξετάσεις προκύπτει ότι ο όταν ο 23χρονος μετέβη στο πεδίο βολής τον αντίκρισαν δυο κληρωτοί στρατιώτες, οι οποίοι του εξήγησαν ότι η βολή δεν είναι για εφέδρους. Ανέφερε πως αποφάσισε να καθαρίσει το όπλο γιατί στην τελευταία βολή που είχε πάει υπήρχε κάποιο πρόβλημα.

Η Εθνική Φρουρά επίσημα δεν ξεκαθαρίζει κατά πόσον υπήρχε την Τρίτη (05/05) υπήρχε βολή κληρωτών στρατιωτών ή όχι. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας, Χρίστος Πιερής, έκανε τοποθετήσεις στο ΚΥΠΕ  λέγοντας ότι οι παρουσιάσεις των εφέδρων έχουν αναβληθεί μέχρι και τις 31 Μαΐου λόγω της πανδημίας. Όπως διευκρίνισε, η τελευταία παρουσίαση των εφέδρων της μονάδας του 23χρονου έγινε τον Οκτώβριο του 2019, ενώ η τελευταία βολή τον Μάιο του 2019.

Ο αδερφός της θανούσας φέρεται, ακόμη, να ξεκαθάρισε πως δεν είχε καμία διαφορά με τον σύντροφο της αδερφής του και διαβεβαιώνει ότι είχε καλές σχέσεις μαζί του.

Όσο για τις οκτώ σφαίρες που έλειπαν από τη συσκευασία με την οποία τον προμήθευσε η Εθνική Φρουρά (χωρητικότητας 200 σφαιρών) δήλωσε άγνοια. Εδώ να σημειωθεί πως η συσκευασία είχε τρύπα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το πρωί (06/05) ο εξεταστής της υπόθεσης στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας.

Να σημειωθεί ακόμη ότι ο νεαρός αξιολογήθηκε από ψυχίατρο της Δημοκρατίας, ο οποίος αποφάνθηκε ότι ο 23χρονος μπορεί να παρακολουθήσει δικαστική διαδικασία.

Με βάση και τα πιο πάνω δεδομένα, τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται βέβαιο σε σχέση με την υπόθεση. Η Αστυνομία διερευνά το ενδεχόμενο ανθρωποκτονίας και μόλις ολοκληρώσει το φάκελο θα τον στείλει στη Νομική Υπηρεσία. Αν τα δεδομένα δεν διαφοροποιηθούν, δεν αποκλείεται ακόμη και το ενδεχόμενο να κατηγορηθεί εν τέλει για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top