ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ: Η σύσκεψη με την Επιδημιολογική Ομάδα καθορίζει το μέλλον - Σχολεία, τουριστική και επισιτιστική βιομηχανία σε προτεραιότητα

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ: Η σύσκεψη με την Επιδημιολογική Ομάδα καθορίζει το μέλλον - Σχολεία, τουριστική και επισιτιστική βιομηχανία σε προτεραιότητα

Κρίσιμη η σημερινή (15/05) σύσκεψη του Προέδρου με την Επιδημιολογική Ομάδα, η οποία, εν πολλοίς, θα καθορίσει και την συνέχεια της σταδιακής άρσης των περιορισμών, προχωρώντας στην 2η φάση του σχεδιασμού η οποία είναι προγραμματισμένη για την 21η Μαϊου.

Όπως δηλώνουν τα μέλη της Επιδημιολογικής Ομάδας, οι εξελίξεις μέχρι στιγμής επιτρέπουν αισιοδοξία και ως εκ τούτου, την μετάβαση στο 2ο βήμα. Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποιες θεματικές οι οποίες δεν έχουν ξεκαθαριστεί, με την κυβέρνηση και την ομάδα επιστημόνων να εστιάζουν προνομιακά σε αυτές.

Σημειώνεται εδώ ότι με βάση τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα και τα όσα ανέφεραν οι ειδικοί στις χθεσινές τους δηλώσεις (14/05), τα πράγματα είναι θετικά, αν και υπάρχουν ακόμη εστίες μετάδοσης στην κοινότητα. Παρόλα αυτά, ‘δεν έχουμε ενδείξεις που να μας δείχνουν ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να έχουμε κάποια ανατροπή‘.

Έτσι, το ενδεχόμενο ‘άνοιγμα’ των σχολείων για όλες τις τάξεις, τα αεροδρόμιο και η τουριστική και επισιτιστική βιομηχανία θα μονοπωλήσουν τη συζήτηση, αν και διεξοδικά θα κατατεθούν και τα στοιχεία για την μέχρι τώρα επιδημιολογική εικόνα.

Σχολεία

Σημειώνεται εδώ ότι οι εκπαιδευτικές συνδικαλιστικές οργανώσεις θέτουν διάφορα προσκόμματα και αντιπροτάσεις σε σχέση με τις μέχρι τώρα αποφάσεις, καθιστώντας τον σχεδιασμό μία απαιτητική πρόκληση. Ερωτηματικό, επίσης, παραμένει το άνοιγμα των προδημοτικών.

Επί τούτου, ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου Δρ. Γεώργιος Νικολόπουλος ανέφερε ότι ‘τα βήματα μας σε σχέση με τα σχολεία θα πρέπει να είναι προσεκτικά και σταδιακά εξ’ ου και θα ήταν καλό να αποφευχθεί η καθολική επιστροφή όλων των μαθητών όλων των βαθμίδων ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα χωρίς λόγο‘.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το άνοιγμα των σχολείων, μετά και τις προτάσεις των εκπαιδευτικών φορέων, πιθανότητα να γίνει σταδιακά και με διαφορετικές ημερομηνίες για κάποιες τάξεις.

Ελεγχόμενος Τουρισμός

Σημειώνεται εδώ ότι για ό,τι αφορά την επάνοδο σε μια μορφή ‘ελεγχόμενου τουρισμού‘, τα δύο μέρη θα λάβουν σοβαρά υπόψη και τις οδηγίες από τα Ευρωπαϊκά Όργανα, τόσο σε σχέση με τα επιδημιολογικά δεδομένα των άλλων χωρών, όσο και με κάποιες ‘δικλείδες ασφαλείας’. Κάποιες από τις κατεθυντήριες γραμμές έχουν ήδη εκθοδεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top