ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρ. Συνδ. Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες: ‘Γιατί να πάρει ο γονιός την ευθύνη και όχι το Υπουργείο;’

Πρ. Συνδ. Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες: ‘Γιατί να πάρει ο γονιός την ευθύνη και όχι το Υπουργείο;’

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες, Χρίστος Αυγουστίνος είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση στο Τρίτο πρόγραμμα του κρατικού ραδιοφώνου με την κυρία Πόλα Σπόντα.

Επιμέλεια: Ανδρέας Κόκκινος

Το φλέγον ζήτημα των ημερών αφορά την ενσωμάτωση των παιδιών που ανήκουν στον τομέα της ειδικής εκπαίδευσης. Σε ερώτηση της γνωστής δημοσιογράφου για το εάν το πρόβλημα έχει πλέον επιλυθεί ή οι νέες τροποποιήσεις το καθιστούν ακόμη προβληματικό ο κύριος Αυγουστίνος απάντησε πως υπάρχει ακόμη δρόμος αν και έγιναν βήματα προς την σωστή κατεύθυνση.

Το κυριότερο πρόβλημα όπως τόνισε δεν αφορά τα 769 παιδιά που ήδη αποφασίστηκε πως θα επιστρέψουν κανονικά, αλλά τα παιδιά που υπάγονται στην ειδική εκπαίδευση αλλά ταυτόχρονα εντάσσονται στις ευπαθείς ή ευάλωτες ομάδες. Όπως ισχυρίστηκε ο κύριος Χρίστος Αυγουστίνος το Υπουργείο Παιδείας ζήτησε από τους γονείς αυτής της ομάδας παιδιών να υπογράψουν μία ειδική βεβαίωση παίρνοντας ουσιαστικά την ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί, αφού η συγκατάθεσή τους μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και εναντίον τους.

Ο Πρόεδρος του συνδέσμου δήλωσε πως κάτι αντίστοιχο δε συνέβη όσον αφορά τις ευάλωτες ή ευπαθείς ομάδες παιδιών που δεν έχουν ειδικές ικανότητες και ως εκ τούτου κάτι τέτοιο αποτελεί ξεκάθαρη διάκριση και απέχει παρασάγγας από την ενιαία εκπαίδευση που βρίσκεται στα σκαριά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top