ΔΙΕΘΝΗ

Αισιοδοξία στη γερμανική τουριστική αγορά για το καλοκαίρι του 2020

Αισιοδοξία στη γερμανική τουριστική αγορά για το καλοκαίρι του 2020

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Χάντελσμπλατ, η  TUI και οι άλλοι ταξιδιωτικοί όμιλοι βιώνουν αλματώδη άνοδο της τιμής των μετοχών τους.


Η τιμή της ταλαιπωρημένης μετοχής της TUI  ανέβηκε κατά 19,8%. Την εκρηκτική άνοδο είχε πυροδοτήσει ένα  έγγραφο βασικών σημείων της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης με τίτλο «Κριτήρια για τη διευκόλυνση του εσωτερικού ευρωπαϊκού τουρισμού», το οποίο μπορεί να αποφασιστεί ήδη την Τετάρτη κατά το Υπουργικό Συμβούλιο. 

Η παγκόσμια ταξιδιωτική προειδοποίηση, η οποία από τα μέσα Μαρτίου και με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών Χάικο Μαας απαγορεύει στην πράξη τη λειτουργία των διεθνών ταξιδιωτικών πρακτορείων, θα αρθεί και πάλι στις 15 Ιουνίου, τουλάχιστον για 31 ευρωπαϊκές χώρες. Αντ’ αυτής, θα υπάρχουν μεμονωμένες «ταξιδιωτικές οδηγίες» από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (DPA), τα ταξίδια στις 26 χώρες-εταίρους της Γερμανίας στην ΕΕ θα εξαιρεθούν από τα μέσα Ιουνίου από την ταξιδιωτική προειδοποίηση. Σε αυτές τις χώρες θα πρέπει πιθανότατα να προστεθούν η Μεγάλη Βρετανία, η Ισλανδία, η Νορβηγία, η Ελβετία και το Λιχτενστάιν.

Παρόλο που η ταξιδιωτική προειδοποίηση της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης δεν σήμαινε ρητή απαγόρευση των ταξιδιών προς αυτές τις χώρες, επέτρεψε στους παραθεριστές να ακυρώσουν δωρεάν τις διακοπές που είχαν κλείσει για την συγκεκριμένη χρονική περίοδο.
Ως αποτέλεσμα, πάροχοι ταξιδιωτικών πακέτων, όπως οι Tui, DER Touristik, FTI ή η  Alltours, ακύρωσαν όλες τις προσφορές τους έως τα μέσα Ιουνίου.
Όλα αυτά όμως θα τελειώσουν στις 15 Ιουνίου, χάρη στα σχέδια του Βερολίνου. Όποιος ακυρώνει τις διακοπές του από τα μέσα Ιουνίου και μετά λόγω ανησυχιών για την υγεία του, θα πρέπει να πληρώνει και πάλι τέλη ακύρωσης, σύμφωνα με τους Γενικούς Όρους των Συναλλαγών.

Οι σύλλογοι προστασίας των καταναλωτών αναμένουν ήδη ότι αμέτρητες νομικές διαμάχες θα ακολουθήσουν το προγραμματισμένο τέλος της παγκόσμιας ταξιδιωτικής προειδοποίησης, καθώς το φετινό καλοκαίρι μπορεί να υπάρξουν πολλά ταξιδιωτικά ελαττώματα.
Για παράδειγμα, το πακέτο δραστηριοτήτων που τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα υπόσχονται στους καταλόγους τους δεν θα μπορεί να πραγματοποιηθεί για λόγους υγιεινής, η ζωή στην παραλία θα είναι σε πολλά μέρη περιορισμένη, ενώ στη χειρότερη περίπτωση ο παραθεριστής θα κινδυνεύει με την επιβολή καραντίνας, εάν υπάρξει υποψία κρούσματος κορωνοϊού στο αεροπλάνο.

Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες που παρέχουν πακέτα προφανώς δεν φοβούνται. Σε μια εσωτερική εγκύκλιο προς τα γερμανικά ταξιδιωτικά πρακτορεία, η TUI ανακοίνωσε: «Βασιζόμαστε στην κατανόηση των πελατών μας ότι δεν μπορούμε να χορηγήσουμε εκπτώσεις λόγω των περιορισμών στις παρεχόμενες υπηρεσίες, οι οποίες σχετίζονται με όρους που έχουν τεθεί από τις Αρχές». Ο μεγαλύτερος πάροχος ταξιδιωτικών πακέτων στη Γερμανία προειδοποιεί τους πράκτορες: «Αποφύγετε τα αιτήματα για ιδιαίτερες διευκολύνσεις».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της TUI, Φριτς Γιούσεν, κατέστησε σαφές  ποιο είναι το διακύβευμα:

«Μετά το τέλος της ταξιδιωτικής προειδοποίησης στα μέσα Ιουνίου, το ζήτημα πλέον θα είναι η πώληση ταξιδιών. Θέλουμε να ξαναρχίσουμε την εναέρια κυκλοφορία προς τη Μαγιόρκα στα μέσα/τέλη Ιουνίου. Αυστρία, Ελλάδα, Κύπρος, Κροατία, Βουλγαρία είναι επίσης πολύ καλά προετοιμασμένες».

Αλλά και ο Γερμανικός Ταξιδιωτικός Σύνδεσμος χαιρέτισε την ανακοίνωση του Βερολίνου. «Οι ταξιδιωτικές οδηγίες επιτρέπουν διαφοροποιημένες αξιολογήσεις και παρέχουν περισσότερη ασφάλεια προγραμματισμού για τους ταξιδιώτες, ανεξάρτητα από το αν θα πρέπει να ταξιδέψουν για επαγγελματικούς ή ιδιωτικούς λόγους», έγραψε στο ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Nόρμπερτ Φίμπικ.

Δεν ήταν μόνο η TUI που επωφελήθηκε στο χρηματιστήριο από τα κυβερνητικά σχέδια. Και οι μετοχές της Easyjet είχαν αυξηθεί κατά 17% το απόγευμα της Τρίτης. Ο διαδικτυακός πάροχος Holidaycheck αύξησε την αξία του κατά σχεδόν 12%, η διαχειρίστρια αεροδρομίων Fraport ενισχύθηκε περισσότερο από 7% και η Ryanair κατάφερε να ανέβει σχεδόν 11%.

Ακόμη και η μεγαλύτερη ξενοδοχειακή αλυσίδα στη Ευρώπη Accor (στην οποία ανήκουν τα ξενοδοχεία Ibis, Mercure και Pullman) ήταν ένας από τους νικητές με άνοδο άνω του 9%. Όλες αυτές οι εταιρίες είχαν χάσει μεγάλο μέρος της αξίας τους από τα μέσα Φεβρουαρίου και μετά -μόνο η TUI έχασε περίπου το 65%.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Χαρτσιώτης: «Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν ευθύνες για απόδραση κρατουμένου»

Χαρτσιώτης: «Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν ευθύνες για απόδραση κρατουμένου»

Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν κάποιες ευθύνες, που σίγουρα θα αποδοθούν, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, σε σχέση με τη χθεσινή απόδραση υπόδικου από τις Κεντρικές Φυλακές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top