LIKE ONLINE

ΤΜ.ΑΛΙΕΙΑΣ: Η διευκρίνηση και ανακοίνωση για τον καρχαρία που επιτέθηκε σε χελώνα στη Λεμεσό - ΒΙΝΤΕΟ

ΤΜ.ΑΛΙΕΙΑΣ: Η διευκρίνηση και ανακοίνωση για τον καρχαρία που επιτέθηκε σε χελώνα στη Λεμεσό - ΒΙΝΤΕΟ

Απο το Σάββατο (31/5) κυκλοφορεί ως viral το βίντεο ενός πολίτη ο οποίος εντόπισε σε θαλάσσια περιοχή και βιντεοσκόπησε καρχαρία.

Πρόκειται για το βίντεο οπού καρχαρίας επιτίθεται σε θαλάσσια χελώνα, το οποίο καταγράφηκε από πολίτη της Λεμεσού, ο οποίος βγήκε τη βόλτα του με σκάφος αναψυχής κοντά στις ακτές του Λειτις Μαιλ.

Στη συνέχεια ψαράδες έφτασαν στο σημείο και επιτέθηκαν στον καρχαρία, ο οποίος κατάφερε να ξεφύγει.

Ωστόσο το Τμήμα Αλιείας με ανακοίνωση του, αναφέρθηκε στο είδος του καρχαρία και σε μια λεπτομέρεια που δεν γνωρίζαμε μέχρι τώρα για την σπανιότητα του.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Σχετικά με βίντεο που έχει κυκλοφορήσει στα ΜΚΔ σήμερα Σάββατο, 30 Μαΐου 2020, δείχνοντας καρχαρία να επιτίθεται σε θαλάσσια χελώνα, το Τμήμα Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών ενημερώνει ότι ο εν λόγω καρχαρίας φαίνεται να ανήκει στο είδος Isurus oxyrinchus , με κοινό όνομα τουνόσκυλος - Shortfin mako.

Ο τουνόσκυλος είναι ένα κοσμοπολίτικο πελαγικό είδος. Συναντάται στα ωκεάνια νερά, και κάποτε στα παράκτια. Το σύνηθες μήκος του είναι περίπου 270 εκ. Βρίσκεται στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας και τρέφεται με ξιφίες, τονοειδή, άλλους καρχαρίες και καλαμάρια. Περιστασιακά το είδος αυτό τρέφεται και με θαλάσσια θηλαστικά και θαλάσσιες χελώνες.

Ο τουνόσκυλος είναι είδος απειλούμενο (endangered), βάσει της Κόκκινης Λίστας της IUCN. Στη Μεσόγειο προστατεύεται βάσει διεθνών συμβάσεων και νομοθεσιών, επομένως η αλιεία του απαγορεύεται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top