ΚΟΣΜΟΣ

Ντέιβιντ Κάμερον: Να τερματιστούν τα φορτία θανάτου στη Μεσόγειο

Ντέιβιντ Κάμερον: Να τερματιστούν τα φορτία θανάτου στη Μεσόγειο

Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε πως θέλει να σταματήσει τους μετανάστες από το να μπαρκάρουν ώστε "να τερματιστούν αυτά τα φορτία θανάτου", έπειτα από το ναυάγιο ενός αλιευτικού την Κυριακή στα ανοικτά της Λιβύης στο οποίο φέρεται να έχουν χάσει τη ζωή τους 800 άνθρωποι.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον θα εκθέσει τις λεπτομέρειες του σχεδίου αυτού την Πέμπτη κατά την έκτακτη σύνοδο κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών η οποία συνεκλήθη προκειμένου να δοθεί μία απάντηση σε αυτή την τραγωδία, μία από τις χειρότερες που γνώρισε η Μεσόγειος.

"Έχουμε έναν από τους πιο στέρεους προϋπολογισμούς βοήθειας και τον καλύτερα οργανωμένο στην Ευρώπη", δήλωσε στο BBC ο κ. Κάμερον.

Ο Πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε της απόφασης να τερματιστεί η "Μάρε Νόστρουμ", η ιταλική επιχείρηση διάσωσης μεταναστών που εγκαταλείφθηκε τον περασμένο Οκτώβριο όταν τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, περιλαμβανομένης της Βρετανίας, αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στο επιχειρησιακό κόστος της.

Εκείνη την εποχή, "φαινόταν πως περισσότεροι άνθρωποι έχαναν τη ζωή τους λόγω της δράσης του ιταλικού ναυτικού", δήλωσε ο κ. Κάμερον.

"Πιο πολλοί μπάρκαραν, πιο πολλοί πέθαιναν", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τους Times, που επικαλούνται διπλωμάτες, η βρετανική κυβέρνηση "σκέπτεται στο εξής να βοηθήσει στην υποστήριξη των εξόδων χωρών όπως η Ιταλία, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της κρίσης, και να βοηθήσουν στην επανεγκατάσταση  των προσφύγων".

Μεταξύ των επιλογών που εξετάζονται είναι: η ανάπτυξη του HNS Bulwark, ενός από τα μεγαλύτερα πλοία του βρετανικού πολεμικού ναυτικού, ή του αντιτορπιλικού HMS Dauntless, ή ελικοπτέρων για αποστολές επιτήρησης, σύμφωνα με την εφημερίδα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top