ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κωνσταντινίδης: «Έχω δείξει ότι μπορώ, τώρα γιατί δεν μου δόθηκε ευκαιρία σε Ομόνοια, ΑΠΟΕΛ, Απόλλων, Ανόρθωση…»

Κωνσταντινίδης: «Έχω δείξει ότι μπορώ, τώρα γιατί δεν μου δόθηκε ευκαιρία σε Ομόνοια, ΑΠΟΕΛ, Απόλλων, Ανόρθωση…»

Ο ΑγγλοΚύπριος προπονητής, Στηβ Κωνσταντινίδης, μίλησε το απόγευμα της Δευτέρας (01-06-2020) στον Active.

Αναλυτικά όλα όσα ειπώθηκαν:

Για ομάδες που τον βολιδοσκόπησαν: «Εκτός από τη Νέα Σαλαμίνα που μίλησα επίσημα μαζί με τη διοίκηση δεν άκουσα τίποτα επίσημο από άλλη ομάδα. Απλά επικοινώνησαν μαζί μου κάποιοι άνθρωποι για να δουν κατά πόσο ενδιαφέρομαι. Από την Ένωση Νέων Παραλιμνίου και τον Ολυμπιακό, αλλά δεν μίλησα με τον κύριο Χριστόφορο Τορναρίτη».

Αναφερόμενος στην ανάδειξή του ως ο καλύτερος προπονητής στην Ινδία από το 2010 έως σήμερα: «Δεν ήταν για το ποδόσφαιρο αλλά για όλα τα αθλήματα στην Ινδία».

Εάν νιώθει απογοητευμένος για το γεγονός πως τον αγνοούν στην Κύπρο, είτε όταν πρόκειται για κενή θέση στην Εθνική, είτε όταν υπάρχει κενό σε ομάδα: «Δεν έχω χρόνο να νιώθω αδικημένος ή απογοητευμένος. Αν το έλεγχα θα ήμουν προπονητή της Εθνικής Κύπρου. Αν ήμουν στη διοίκηση ενός σωματείου και έβλεπα τι πρόσφερε ο Στιβ, θα τον ήθελα. Ξέρω ότι δεν είμαι μόνος μου στην αγορά, έχει και άλλους αλλά δεν ξέρω πως το σκέφτονται οι πρόεδροι στην Κύπρο. Δεν μπορώ να μπω μέσα στο μυαλό τους, το μόνο που ξέρω είναι ότι όπου έχω πάει έχω δείξει έργο. Έχω δείξει ότι μπορώ, τώρα γιατί δεν μου δόθηκε ευκαιρία σε Ομόνοια, ΑΠΟΕΛ, Απόλλων, Ανόρθωση, δεν είναι ερώτηση για εμένα. Εγώ είμαι άνθρωπος που ενδιαφέρει όλο το κομμάτι τις ομάδας, δηλαδή και η ακαδημία. Έχω άποψη και χαρακτήρα, ξέρω να χτίσω ομάδα και αν μου ζητήσεις την  άποψή μου θα την πω και μπορεί να μην σου αρέσει. Αν ένας πρόεδρος θέλει να σπαταλήσει 15 λεπτά μαζί μου και αφού μιλήσουμε νομίζει πως δεν του κάνω ας μη με πάρει. Στην Νέα Σαλαμίνα που ήμουν είχα μπάτζετ 1.000.000 ευρώ, ξόδεψα 850.000 και με ρώτησαν γιατί δεν χρησιμοποίησα και τις άλλες 150.000. Εγώ χρησιμοποιώ το μπατζετ σαν να είναι δικά μου λεφτά. Δε θα δώσω για έναν μπακ 6000 ευρώ απλά για να τρώνε οι άλλοι, τη στιγμή που μπορώ να πάρω με τα μισά. Εγώ αυτά τα πράγματα δεν τα κάνω».

Για παλαιότερη τοποθέτηση του ότι παράγοντες επεμβαίνουν στο έργο των προπονητών και πως αυτό τον ενοχλούσε: «Έχει κάποιους προπονητές που δεν τους ενοχλεί. Δεν θέλω να πω ονόματα. Έχω δει τέτοιες περιπτώσεις με τα μάτια μου, δεν είναι ότι το έχω ακούσει. Σε εμένα δεν έγινε κάτι τέτοιο και δεν το έχω κάνει».

Σε ό,τι αφορά στις τελευταίες πολύ καλές πορείες της Νέας Σαλαμίνας στις διοργανώσεις της ΚΟΠ σε σχέση με την περίοδο που ο ίδιος ήταν προπονητής της ομάδας: «Είμαι σίγουρος ότι θα μπορούσαμε να ανεβάσουμε ψηλά τη ομάδα. Τότε είχαμε και τα οικονομικά προβλήματα και χαίρομαι αφάνταστα που σήμερα η ομάδα δεν χρωστά. Έκαναν τεράστια προσπάθεια οι άνθρωπο στη Νέα Σαλαμίνα για να είναι εδώ που είναι σήμερα η ομάδα. Τότε δεν είχαμε τα λεφτά για το βήμα το επόμενο. Και η Νέα Σαλαμίνα και ο Ολυμπιακός, με λίγη προσοχή μπορούν να χτυπήσουν εξάδα και γι’ αυτό επέδειξα ενδιαφέρον. Έχω παρακολουθήσει τις ομάδες, αν δεν τις είχα δει δε θα μιλούσα μαζί τους».

Εάν ο λόγος που δεν τον εμπιστεύονται στην Κύπρο είναι επειδή πιστεύουν ότι δεν έχει γνωριμίες με μάνατζερ: «Δεν νομίζω ότι θα είναι πρόβλημα αυτό για εμένα. Ξέρω πάρα πολύ κόσμο όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά παγκόσμια. Το τελευταίο πρόβλημα για εμένα είναι που θα βρω παίκτες. Μην ξεχνάμε ότι τα τελευταία 20 χρόνια είμαι εκπαιδευτής της ΦΙΦΑ. Γύρισα όλο τον κόσμο, δίδαξα προπονητές και τα κονέ που έχω είναι από όλες τις ομοσπονδίες του κόσμου. Έχει ποδόσφαιρο σε πολλές χώρες πολύ πιο προχωρημένο από ότι νομίζουμε εδώ στην Κύπρο. Δεν αδικώ τους προέδρους που παίρνουν παίκτες ή προπονητές που ξέρουν. Φαντάσου να φέρεις έναν Ινδό να τον φέρει στην Κύπρο και να τον βάλεις να παίξει πρώτη κατηγορία, θα γίνει χαμός, θα θέλουν να αγοράσουν και τα τηλεοπτικά δικαιώματα για να τον βλέπουν».

Για την προοπτική της Εθνικής Κύπρου: «Ακόμη πιστεύω ότι έχει προοπτική. Οι παίκτες στην Κύπρο δεν είναι το πρόβλημα, είμαστε εμείς οι προπονητές γενικά. Πόσους παίκτες βγάλαμε και παίζουν στην Ευρώπη; Πως η Ισλανδία πήγε EURO και Παγκόσμιο; Άρα το πρόβλημα είναι είτε εμείς οι προπονητές είτε οι σχολές ποδοσφαίρου. Ένα από τα δύο. Δεν τους δείχνουμε αυτά που πρέπει από τις μικρές ηλικίες. Ο λόγος που οι μικροί πάνε εξωτερικό είναι γιατί δεν βρίσκουν αυτά που θα ήθελαν εδώ. Εάν είναι σούπερ ταλέντο και τον ζητά η ομάδα, τότε είναι άλλη περίπτωση. Έχει γονιούς που παίρνουν τους μικρούς στο εξωτερικό διότι νομίζουν ότι θα κερδίσουν το λόττο εάν το παιδί τους υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο στο εξωτερικό».

Εάν δεχόταν πρόταση από την Εθνική Κύπρου ή την Εθνική Ελλάδας: «Θα το ήθελα, θα είναι μεγάλη τιμή».

Για το βιβλίο του με τίτλο «From Delhi to the Den» που βραβεύτηκε στην Αγγλία και συγκεκριμένα από το Football Writers’ Association ως ένα από τα κορυφαία: «Βγήκε το 2018 και το 2019 βραβεύτηκε στην Αγγλία ως ένα από τα καλύτερα βιβλία που γράφτηκαν για το ποδόσφαιρο. Δε ξέρω πόσα πωλήθηκαν».

Διαβάστε επίσης: 

Οι τρεις ομάδες Α΄ κατηγορίας που ΒΟΛΙΔΟΣΚΟΠΗΣΑΝ τον Στηβ Κωνσταντινίδη

The post Κωνσταντινίδης: «Έχω δείξει ότι μπορώ, τώρα γιατί δεν μου δόθηκε ευκαιρία σε Ομόνοια, ΑΠΟΕΛ, Απόλλων, Ανόρθωση…» appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Μεγάλη Εβδομάδα: Tα πάθη του Κυρίου, μέχρι την Σταύρωση και την Ανάσταση - Οι Ιερές ακολουθίες και τα τροπάρια

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Ιωάννα Μαλέσκου: Υπέρλαμπρη στην πρεμιέρα της - Στο πλευρό της Μικρούτσικος και Τάσος Τρύφωνος - Δείτε βίντεο



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top