LIKE ONLINE

Μείνε 70 μέρες ξαπλωμένος και κέρδισε 18 χιλιάδες ευρώ! Μάθε πως

Μείνε 70 μέρες ξαπλωμένος και κέρδισε 18 χιλιάδες ευρώ! Μάθε πως

Σκοπός είναι να μελετηθεί ο τρόπος αντίδρασης του ανθρώπινου οργανισμού σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας.

Δεκαοκτώ χιλιάδες ευρώ δίνει η NASA σε όποιον αποφασίσει να μείνει ξαπλωμένος στο κρεβάτι επί 70 ημέρες. Η αμερικάνικη υπηρεσία διαστήματος βάζει γερά το χέρι στην τσέπη για ερευνητικούς σκοπούς.

Σκοπός της έρευνας είναι να μελετηθεί ο τρόπος αντίδρασης του ανθρώπινου οργανισμού σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας. Για όσους ενδιαφέρονται, ο υποψήφιος θα αναγκαστεί να είναι ξαπλωμένος με τη μεριά του κεφαλιού προς τα κάτω με μία κλίση έξι μοιρών για δύο μήνες και κάτι. «Όταν κάποιος είναι ξαπλωμένος σε κλίση έξι μοιρών, το αίμα του ανεβαίνει στο... κεφάλι, όπως συμβαίνει και σε συνθήκες διαστήματος», υποστηρίζει αξιωματούχος της NASA.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά δίκτυα, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να πληρούν κάποιες προϋποθέσεις, όπως το να είναι υγιείς, με μεγάλη αντοχή, καθώς θα κληθούν να περάσουν σκληρές δοκιμασίες και να αποδείξουν ότι έχουν άριστη φυσική κατάσταση.

Η έρευνα θα γίνει στο Flight Analog Research Unit του Χιούστον, προκειμένου να μελετηθούν οι επιπτώσεις της βαρύτητας στο ανθρώπινο σώμα. Η NASA θέλει να βρει τρόπους με τους οποίους οι αστροναύτες θα μπορούν να προσαρμοστούν καλύτερα όταν επιστρέψουν στη Γη. Κατά την παρατεταμένη διαμονή τους στο διάστημα, οι μύες των αστροναυτών ατροφούν καθώς, λόγω της έλλειψης βαρύτητας, όλες οι κινήσεις είναι εύκολες.

Για όσους δεχτούν να συμμετάσχουν στην έρευνα, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν πρέπει να κουνήσουν ούτε το δάκτυλό τους για δύο μήνες και κάτι. Σύμφωνα με αξιωματούχους της ΝASA, o εθελοντής που θα δεχτεί να παραμείνει καθηλωμένος στο κρεβάτι για 70 μέρες, θα μπορεί να σηκωθεί ορισμένες φορές μόνο και για να υποβληθεί σε συγκεκριμένες εξετάσεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top