ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διασφάλιση θέσεων εργασίας και δικαιωμάτων των εργαζόμενων ζητούν οι συντεχνίες των υπαλλήλων στις Επιβατικές Μεταφορές

Διασφάλιση θέσεων εργασίας και δικαιωμάτων των εργαζόμενων ζητούν οι συντεχνίες των υπαλλήλων στις Επιβατικές Μεταφορές

H ΟΜΕΠΕΓΕ-ΣΕΚ  και η  ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ ζητούν με επιστολή τους προς τον Υπουργό Μεταφορών,  Επικοινωνιών και Έργων απάντηση στο ερώτημα ποιοι θα είναι οι εργοδότες των μελών τους από τις 5/7/2020, ενόψει της επικείμενης ανάθεσης των επιβατικών Μεταφορών για τη δεκαετία 2020-2030, διευκρινίζοντας ότι η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι αποκλειστικά αρμοδιότητα του ιδίου.

Σε ανακοίνωσή τους, η ΟΜΕΠΕΓΕ-ΣΕΚ και η ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ αναφέρουν ότι τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούν με ιδιαίτερη ανησυχία τις αργοπορημένες εξελίξεις από πλευράς του Υπουργείου Μεταφορών, σχετικά με την επικείμενη ανάθεση των επιβατικών Μεταφορών, σημειώνοντας ότι το ενδιαφέρον τους επικεντρώνεται στο γεγονός ότι με βάση τις σχετικές νομοθεσίες και πρακτικές θα πρέπει να γίνουν από μέρους τους έγκαιρα οι ενδεικνυόμενες διαδικασίες, που σχετίζονται με τη μεταφορά των εργαζομένων, το συνεχές της απασχόλησης και τη διασφάλιση των Συλλογικών Συμβάσεων και δικαιωμάτων τους, στις περιπτώσεις που τυχόν θα αναλάβουν άλλες από τις υφιστάμενες εταιρείες.

Υπογραμμίζουν στην επιστολή ότι «οι Συλλογικές Συμβάσεις και όλα τα εργασιακά δικαιώματα των μελών συνεχίζουν ως έχουν και μετά τις 5/7/2020 ανεξαρτήτως εάν εσείς ολοκληρώσετε ή όχι τις διαδικασίες σας», ενώ τονίζουν πως «δεν θα δεχθούμε τη μεταφορά εργαζομένων εάν δεν υπάρξει προηγουμένως η πλήρης διασφάλιση τους».

Εκφράζουν, τέλος, την ετοιμότητα για συνάντηση και συνεργασία για την όσο πιο ομαλή μετάβαση στην επόμενη ημέρα των επιβατικών μεταφορών στην Κύπρο.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top