ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ - ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΖΕΤ: 'Για διασκέδαση και τζόγο ήρθαν οι επιβαίνοντες' - Επιπτώσεις στον 'κυβερνητικό συνασπισμό'

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ - ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΖΕΤ: 'Για διασκέδαση και τζόγο ήρθαν οι επιβαίνοντες' - Επιπτώσεις στον 'κυβερνητικό συνασπισμό'

Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε η εξάωρη χθες συνεδρία του «υπουργικού συμβουλίου» όπου συζητήθηκε το θέμα της άφιξης του ιδιωτικού τζετ από την Τουρκία με τη μη τήρηση των κανόνων καραντίνας και PCR τεστ για τους επιβαίνοντες.

Σύμφωνα με την Κίπρις, πριν την εξάωρη συνεδρία ο «υπουργός τουρισμού και περιβάλλοντος», Ουνάλ Ουστέλ φέρεται να είχε συνάντηση περίπου τρεις ώρες με τον «αναπληρωτή πρωθυπουργό» και «υπεξ», Κουντρέτ Οζερσάι στο γραφείο του δεύτερου για να του δώσει εξηγήσεις για το συμβάν.

Κανένα από τα «συγκυβερνώντα» κόμματα πάντως δεν φαίνεται διατεθειμένο να αποχωρήσει από τον συνασπισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες της Κίπρις, στην πολύωρη συνεδρία χθες του «υπουργικού», οι «υπουργοί» που προέρχονται από το Κόμμα του Λαού (όπου πρόεδρος ήταν ο Κουντρέτ Οζερσάι) δεν ζήτησαν την παραίτηση Ουστέλ. Ζήτησαν όμως από τον «πρωθυπουργό» Ερσίν Τατάρ να κάνει «το σωστό βήμα». Ο κ. Οζερσάι είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Ταβούσογλου χωρίς να έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενό της.
 
Το μεσημέρι σήμερα, συνεδριάζει και η κεντρική επιτροπή του Κόμματος Εθνικής Ενότητας με τον γενικό γραμματέα, Ερσάν Σανέρ να ξεκαθαρίζει ότι το ΚΕΕ δεν έχει σκοπό να παραιτηθεί από την «κυβέρνηση». Η Κίπρις γράφει ότι δεν είναι μόνο το Κόμμα του Λαού ενοχλημένο από το θέμα του ιδιωτικού τζετ αλλά υπάρχει διχογνωμία και εντός του ΚΕΕ. Μια ομάδα «βουλευτών», όπως αναφέρει, θεωρούν ότι «υπουργός» που δεν χειρίστηκε σωστά το θέμα (σσ: ο «υπουργός τουρισμού» Ουνάλ Ουστέλ) δεν πρέπει να διατηρείται στην «κυβέρνηση» ενώ μια άλλη ομάδα θεωρεί πως δεν πρέπει να κάνουν ό,τι θέλει το Κόμμα του Λαού, που φέρεται να έχει θέσει θέμα παραίτησης του Ουστέλ.

Η διάσταση απόψεων εντός του ΚΕΕ έχει φέρει σε δύσκολη θέση τον «πρωθυπουργό» Τατάρ, ο οποίος παραπονέθηκε στον στενό του κύκλο λέγοντας «δεν έπρεπε να λερώσουν το όνομά μου, δεν έπρεπε να μου το κάνουν αυτό». Οι ίδιες πηγές ανέφεραν στην Κίπρις, όπως γράφει, ότι θα μπορούσαν να γίνουν και άλλες αλλαγές στο «υπουργικό συμβούλιο» όσον αφορά το ΚΕΕ, σε περίπτωση που ο κ. Τατάρ αποφασίσει να παύσει τον κ. Ουστέλ.
 
Πού πήγαν οι επιβάτες του τζετ;
 
Η εφημερίδα Κίπρις επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι επιβαίνοντες στο ιδιωτικό τζετ ήρθαν για διασκέδαση και τζόγο, γράφοντας πως βρέθηκαν για ψώνια σε χρυσοχοείο στην Αμμόχωστο.
 
Σε δηλώσεις του στην Γενί Ντουζέν, ο «δήμαρχος» Λαπήθου, Μουσταφλα Ακτούγ ανέφερε ότι με έκπληξη άκουσε τον «υπουργό τουρισμού» να δηλώνει από το βήμα της «βουλής» ότι η εν λόγω αντιπροσωπεία που επέβαινε στο τζετ ήρθε στα κατεχόμενα κατόπιν πρόσκλησης του «δήμου» Λαπήθου και αφορά το έργο της κατασκευής μαρίνας στην Λάπηθο. «Δεν προσκαλέσαμε καμιά τεχνική αντιπροσωπεία εμείς. Δεν πιστεύω καν ότι τα άτομα αυτά επισκέφθηκαν την περιοχή στη Λάπηθο για την οποία εξαγγέλθηκε ο δημόσιος διαγωνισμός. Ούτε είναι σε γνώση μου ότι γίνονται οποιεσδήποτε εργασίες σε αυτή την περιοχή»
 
Γιατί έκανε μια τέτοια δήλωση πρέπει ο ίδιος να ερωτηθεί, πρόσθεσε ο κ. Ακτούγ λέγοντας ότι ο «δήμος» δεν προσκάλεσε κανέναν να έρθει στην Κύπρο.
 
Εξάλλου, ο Ερτέμ Σαλμάν, διευθυντής της τουρκικής εταιρείας Cyprus Deluxe Global Travel Ltd, το όνομα της οποίας ενεπλάκη στην όλη υπόθεση του ιδιωτικού τζετ εξέδωσε σε γραπτή δήλωση.
 
Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Σαλμάν ανέφερε ότι η εταιρεία είχε λάβει μέρος σε διαγωνισμό για κατασκευή ενός τουριστικού συγκροτήματος στην κατεχόμενη Λάπηθο στο οποίο θα συμπεριλαμβανόταν και μαρίνα. Πρόσθεσε ότι όλοι γνωρίζουν ότι η εταιρεία τους κατέλαβε την δεύτερη θέση σε αυτό τον διαγωνισμό λόγω του γεγονότος ότι άλλη εταιρεία είχε υποβάλει πιο συμφέρουσα προσφορά.
 
Ο κ. Σαλμάν ανέφερε επίσης ότι οι «αρμόδιοι» στα κατεχόμενα τους ενημέρωσαν ότι σε περίπτωση που η εταιρεία η οποία κέρδισε την προσφορά δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και δεν υπογράψει συμβόλαιο, θα μπορούσε να αξιολογηθεί η πρόταση της Cyprus Deluxe Global Travel Ltd και θα μπορούσαν να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις στο πλαίσιο της «νομοθεσίας».
 
Σύμφωνα με τον κ. Σαλμάν, οι άνθρωποι της εταιρείας ήρθαν σε επαφή με «τουριστικούς αξιωματούχους» με σκοπό την πραγματοποίηση μιας σύντομης διάρκειας επίσκεψης στα κατεχόμενα για να προβούν σε τεχνική ανάλυση επιθεωρώντας και παρατηρώντας τον χώρο όπου πιθανόν να τους παραχωρείτο με βάση την προσφορά για να μπορέσουν να λάβουν την τελική τους απόφαση αναφορικά με την επένδυση.
 
Στο πλαίσιο της άδειας που παραχώρησαν οι αρμόδιες αρχές, μια διευθυντική και τεχνική ομάδα πραγματοποίησε την απαραίτητη μελέτη μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και αναχώρησε από το ψευδοκράτος, δήλωσε ο διευθυντής της τουρκικής εταιρείας εκφράζοντας λύπη για το γεγονός ότι το θέμα «σύρθηκε προς ανεπιθύμητες κατευθύνσεις» με ισχυρισμούς όπως το ότι συμπεριφέρθηκαν αντίθετα με τους «νόμους» και τη «νομοθεσία» του ψευδοκράτους, ή ότι ζήτησαν προνόμια, την ώρα που η εταιρεία δραστηριοποιείται επί σειρά ετών σε διάφορα μέρη του κόσμου εφαρμόζοντας τους νόμους και την νομοθεσία πολλών και διάφορων χωρών, όπως είπε.

Από ΚΥΠΕ
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top