ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΦΩΤΗΣ ΦΩΤΙΟΥ: Ο αγώνας των εγκλωβισμένων μας είναι αγώνας όλων μας

ΦΩΤΗΣ ΦΩΤΙΟΥ: Ο αγώνας των εγκλωβισμένων μας είναι αγώνας όλων μας

Ο αγώνας των εγκλωβισμένων μας, ο οποίος είναι αγώνας όλων μας, θα λήξει μόνο με τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής και την επικράτηση συνθηκών ελευθερίας, ειρήνης, ασφάλειας και κοινής ευημερίας, ανέφερε απόψε ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου, χαιρετίζοντας εκδήλωση αιμοδοσίας του Εθνικού Σωματείου «Μιχαλάκης και Ανδρέας Μακρίδης» Λινόπετρας.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Προεδρίας, στην ομιλία του, ο κ.Φωτίου συνεχάρη τον Πρόεδρο και τα μέλη του Σωματείου για τη δράση τους, ενώ αναφερόμενος στους εγκλωβισμένους της Καρπασίας, στους οποίους ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση, είπε πως «με τη μεγάλη αγάπη για τον τόπο τους, την υπομονή, την αντοχή και το ηρωικό σθένος τους, φυλάγουν πραγματικά Θερμοπύλες, αναμένοντας την ευλογημένη ώρα της απελευθέρωσης και της επιστροφής».
 
 «Η αφιέρωση της σημερινής εκδήλωσης στους εγκλωβισμένους αποτελεί και ένα μήνυμα προς αυτούς ότι βρισκόμαστε πάντα δίπλα τους και ότι ο αγώνας που δίνουν είναι αγώνας όλων μας», συνέχισε και υπέδειξε ότι είναι ένας αγώνας που «θα λήξει μόνο με τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής μεγάλου τμήματος της πατρίδας μας και την επικράτηση, απ’ άκρου εις άκρον του νησιού μας, συνθηκών ελευθερίας, ειρήνης, ασφάλειας και κοινής ευημερίας».
 
Γι’ αυτό τον στόχο αγωνιζόμαστε, τόνισε, και με την ευχή και την προσδοκία ότι δεν θα αργήσει να έρθει η ημέρα της δικαίωσης των προσπαθειών που όλοι μαζί καταβάλλουμε. «Της δικαίωσης, ιδιαίτερα του αγώνα και της θυσίας των ηρώων μας, όπως και των αδελφών Μιχαλάκη και Ανδρέα Μακρίδη, στη μνήμη των οποίων είναι αφιερωμένη όλη η δράση του Σωματείου», συμπλήρωσε.
 
Αναφερόμενος στο σύνθημα της εκδήλωσης «Δίνω αίμα, σώζω ζωές», ο Επίτροπος Προεδρίας είπε ότι αποτελεί την πεμπτουσία του χαρακτήρα της αιμοδοσίας, καθώς χιλιάδες άνθρωποι θα πέθαιναν αν κάποιοι άλλοι δεν δώριζαν σε αυτούς το αίμα τους.
 
Υπογράμμισε ακόμη πως σε αυτό δε το διάστημα που ζούμε, με την πρωτόγνωρη εμπειρία από την πανδημία του κορωνοϊού, «η οποία αποδείχθηκε εξαιρετικά δυσάρεστη για όλους», οι ανάγκες σε αίμα είναι σαφώς μεγαλύτερες.
 
Υπέδειξε, τέλος, πως προσφέροντας δέκα λεπτά από το χρόνο μας για να δώσουμε αίμα, δίνουμε ακόμη ένα εφόδιο στα μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού «που σε όλο αυτό το διάστημα απέδειξαν πόσο πολύτιμη είναι η προσφορά και η συμβολή τους στη διαφύλαξη και προστασία της ανθρώπινης ζωής».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top