ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Οι ασθενείς με Σκληρόδερμα είναι πιο ευάλωτοι στον COVID-19

ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Οι ασθενείς με Σκληρόδερμα είναι πιο ευάλωτοι στον COVID-19

Οι ασθενείς με Σκληρόδερμα είναι πιο ευάλωτοι στον COVID-19, αναφέρει η Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδέσμων Σκληροδέρματος (Fesca) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σκληροδέρματος (29/6).

«Η πανδημία του COVID-19 μας υποχρέωσε να επαναπροσδιορίσουμε το σύνθημα της εκστρατείας μας και να τονίσουμε τη σημασία της προστασίας των ασθενών με σκληρόδερμα, ειδικά εκείνους με πνευμονική εκδήλωση και εκείνους με ανοσοκατασταλτική θεραπεία επειδή έχουν μειωμένη ανοσία και είναι ευάλωτοι στο να αποκτήσουν πιο σοβαρά συμπτώματα αν έρθουν σε επαφή με τον ιό» αναφέρει η Sue Farrigton, πρόεδρος της Fesca.

Όπως αναφέρεται, το Σκληρόδερμα είναι μια σπάνια αυτοάνοση και χρόνια νόσος που επηρεάζει το σώμα δημιουργώντας σκλήρυνση του συνδετικού ιστού.  Η βλάβη επηρεάζει το δέρμα, όπως επίσης εσωτερικά όργανα, τους πνεύμονες, την καρδία και τους νεφρούς. Η ποιότητα ζωής των ασθενών επηρεάζεται σημαντικά αφού το να αναπνέεις, να τρως ακόμα και να χαμογελάς μπορεί να γίνει πολύ δύσκολο.

Η έγκαιρη διάγνωση είναι ζωτική,  Αν έχεις συμπτώματα γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, έχεις φουσκωμένα δάκτυλα και τα χέρια σου αλλάζουν χρώμα, μην καθυστερείς επικοινώνησε με το γιατρό σου.

Μπορεί να εμφανιστεί σε κάθε ηλικία, αλλά πιο συχνά στις γυναίκες μεταξύ 30 και 50 ετών. Το δέρμα και τα εσωτερικά όργανα μπορεί να πάθουν ζημιά από αυτή τη νόσο.  Το Σκληρόδερμα μπορεί να είναι απειλητικό για τη ζωή και προς το παρόν δεν υπάρχει θεραπεία.  Εντούτοις, αποτελεσματικές θεραπείες για μεμονωμένα όργανα είναι διαθέσιμες.

Σημειώνεται, ότι ένα φιλμ και άλλο γραφικό υλικό αποτελούν μέρος της εκστρατείας που θα κοινοποιηθεί από 28 συνδέσμους ασθενών σε 22 χώρες για διαφώτιση του κοινού και καλύτερης κατανόησης ανάμεσα σε εθνικές και διεθνείς αρχές και οργανισμούς.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top