ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αναγκασμένοι να’ ναι ακόμα πιο ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ στην OIKONOMIKH διαχείριση…

Αναγκασμένοι να’ ναι ακόμα πιο ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ στην OIKONOMIKH διαχείριση…

Πριν μια εβδομάδα δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας, τα νούμερα και οι «τρύπες» που έχουν οι ομάδες στους ισολογισμούς τους. Όσα δημοσιεύτηκαν, ήταν μέχρι την 31/12/2019.

Είναι δεδομένο ότι η ζημιά θα είναι μεγαλύτερη για όλες τις ομάδες, αφού απώλεσαν προβλεπόμενα έσοδα (τηλεοπτικά και εισπράξεις από εισιτήρια), λόγω της πρόωρης διακοπής των διοργανώσεων.

Θα σταθούμε λίγο παραπάνω στον Απόλλωνα, αφού τη μέρα που έγινε η δημοσίευση της ΚΟΠ, δεν δώσαμε τόσο μεγάλη σημασία.

Ότι θα υπάρχει μεγάλο έλλειμα στη σεζόν, το γνωρίζαμε από τον Αύγουστο, όταν η ομάδα δεν κατάφερε να προχωρήσει τόσο βαθιά (όπως την προπερασμένη σεζόν που είχε έσοδα συνολικά από την Ευρώπη κάτι παραπάνω 5 εκατομμύρια) στη διοργάνωση του Γιουρόπα Ληγκ.

Χωρίς να είμαστε οικονομολόγοι, εκτιμούσαμε ότι η «τρύπα» θα ήταν γύρω 4 με 4,5 εκατομμύρια. Τελικά μάθαμε, ότι ήταν 4,2 εκατομμύρια. Οι κυανόλευκοι ήταν τρίτοι στη σχετική λίστα, μετά την Ομόνοια που είχε έλλειμα 6,5 εκατομμύρια και την Πάφο που είχε 5,5 εκατομμύρια ευρώ.

Το συνολικό έλλειμα (χρέος) της εταιρίας διαχείρισης του ποδοσφαιρικού Απόλλωνα, ανέρχεται στα 8 εκατομμύρια.

Ενδεχομένως να αυξηθεί με το κλείσιμο της αγωνιστικής περιόδου, λόγω των επιπτώσεων της κρίσης του κορωνοϊού. Θα λάβουν λεπτομερή ενημέρωση για τις οικονομικές καταστάσεις της εταιρίας οι μέτοχοι, κατά την ετήσια γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί προσεχώς.

Την οικονομική διαχείριση που κάνουν ο Νίκος Κίρζης και το επιτελείο του τα τελευταία 8 χρόνια, δεν μπορεί να χαρακτηρίσει και άσχημη. Ούτε μπορεί να κατηγορηθούν ότι «πετά» τα λεφτά στον αέρα. Κάποιες υποθέσεις, μπορούσαν να τις χειριστούν διαφορετικά.

Όμως τα νούμερα που παραθέσαμε πιο πάνω, σε συνδυασμό με τα καινούργια οικονομικά δεδομένα στο ποδόσφαιρο, τους αναγκάζουν να γίνει ακόμα πιο προσεκτικοί. Για να μην «ξεφύγει» περισσότερο το χρέος της εταιρίας. Τέτοιες συμβουλές πρέπει να έλαβαν λογικά και από ανθρώπους που έχουν σπουδάσει την οικονομική επιστήμη.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και το πλάνο μείωσης των μισθών των ποδοσφαιριστών, για την επόμενη σεζόν (συν το ψαλίδι για την προηγούμενη). Έχει χαμηλώσει και η «οροφή» για τους ψηλά αμειβόμενους παίχτες.

Ένα μικρό «αγκάθι» είναι η περίπτωση Εμίλιο Ενσούε, προσπαθούν να βρουν την φόρμουλα, να φύγει ο παίχτης, αλλά να μην χρειαστεί να πληρώσουν ένα κάρο λεφτά και ταυτόχρονα να μην βρίσκεται καν στις επιλογές του προπονητή.

Γι’ αυτό το πάνε «low-low» στην υπόθεση με τον Ισπανό αμυντικό…

The post Αναγκασμένοι να’ ναι ακόμα πιο ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ στην OIKONOMIKH διαχείριση… appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top