ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Πρόσφυγες αναμένουν εδώ και μήνες το επίδομα για ανέγερση κατοικίας - Οι Υπ. Μέριμνας 'ρίχνουν το μπαλάκι' στην Επ. Διοίκηση

ΚΥΠΡΟΣ: Πρόσφυγες αναμένουν εδώ και μήνες το επίδομα για ανέγερση κατοικίας - Οι Υπ. Μέριμνας 'ρίχνουν το μπαλάκι' στην Επ. Διοίκηση

Παράπονα από Ελληνοκυπρίους πολίτες-πρόσφυγες που έχουν αιτηθεί στεγαστικό επίδομα για ανέγερση κατοικίας εδώ και 10 και πλέον μήνες δέχθηκε η ιστοσελίδα μας.

Του Ανδρέα Κόκκινου

Συγκεκριμένα πρόκειται για δικαιούχους που βρίσκονται στη διαδικασία ανέγερσης κατοικίας και το συγκεκριμένο ποσό που δικαιούνται από τις Υπηρεσίες Μέριμνας θεωρείται φυσικά κομβικό για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Τα παράπονα κάνουν λόγο για πολίτες που έχουν υποβάλει τις αιτήσεις τους περίπου 10 μήνες πριν, έχουν συμπληρώσει όλες τις απαιτούμενες φόρμες και έχουν ήδη λάβει την έγκριση από την Υπηρεσία Μέριμνας εδώ και 4 μήνες όμως δεν έχουν ακόμη πάρει οποιοδήποτε ποσό.

Πιστοί στο ραντεβού με τη διαφάνεια επικοινωνήσαμε και με την αρμόδια υπηρεσία, μιλώντας με την Αναπλ. Διευθύντρια κυρία Μαρία Αδαμίδου διαβιβάζοντας της τα παράπονα. Η κυρία Αδαμίδου μας ανέφερε πως η Υπηρεσία Μέριμνας είναι -επί της ουσίας- υπεύθυνη για την εξέταση και αξιολόγηση των αιτήσεων ενώ ‘έριξε το μπαλάκι’ στην Επαρχιακή Διοίκηση, αφού αυτή αποτελεί το τελευταίο στάδιο της διαδικασίας και είναι αρμόδια για τις πληρωμές.

Όπως μας ανέλυσε η κυρία Αδαμίδου, για ανέγερση κατοικίας η πληρωμή γίνεται σε δύο δόσεις, μία κατά την ολοκλήρωση του ‘σκελετού’ της οικίας και μία μετά την εγκατάσταση ρεύματος για να αποφευχθούν τυχόν παρατυπίες του παρελθόντος (περιπτώσεις αιτητών που έπαιρναν τα χρήματα και δεν προχωρούσαν ποτέ στο χτίσιμο κατοικίας). Μας διαβεβαίωσε ότι οι εγκριθείσες αιτήσεις θα πληρωθούν εντός του 2020, ενώ έκανε λόγο και για προηγούμενη υποστελέχωση της υπηρεσίας (πριν τον Ιούλιο του 2019) αναφέροντας χαρακτηριστικά πως εξετάζονταν περίπου 1.000 αιτήσεις το χρόνο ενώ τώρα ο αντίστοιχος αριθμός έχει αυξηθεί στις 2.500.

Να σημειωθεί ότι αποπειραθήκαμε να μιλήσουμε και με αρμόδιο λειτουργό της Επαρχιακής Διοίκησης Λευκωσίας για ν’ακούσουμε και τη δική τους πλευρά όμως μέχρι την ώρα που δημοσιεύτηκε το ρεπορτάζ κάτι τέτοιο δεν κατέστει δυνατόν.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Έπιασε «λαβράκι» η ΥΚΑΝ: Ανέκοψαν 18χρονο για έλεγχο στη Μέσα Γειτονιά και βρήκαν στην κατοχή του ναρκωτικά και χρήματα

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top