ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τμ. Μετεωρολογίας: Νέα κίτρινη προειδοποίηση για τη Δευτέρα 13/07

Τμ. Μετεωρολογίας: Νέα κίτρινη προειδοποίηση για τη Δευτέρα 13/07

Νέα κίτρινη προειδοποίηση για εξαιρετικά ψηλή θερμοκρασία εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας.

Η προειδοποίηση ισχύει από τις 13:00 μέχρι τις 17:00 τη Δευτέρα 13 Ιουλίου

Όπως αναφέρεται, η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό.

Καλείται το κοινό να είναι ενήµερο για τις αναµενόµενες ψηλές θερµοκρασίες, αναφέρει το Τμήμα Μετεωρολογίας και προσθέτει ότι είναι πιθανοί κάποιοι κίνδυνοι υγείας µεταξύ των ευάλωτων οµάδων πληθυσµού όπως ηλικιωμένους και µικρά παιδιά.

Αναλυτικά η πρόγνωση

Την Δευτέρα 13/07, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, νωρίς το απόγευµα, αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή καταιγίδα, στα ορεινά ή και στο εσωτερικό. Νωρίς το πρωί πιθανό να παρατηρείται τοπική αραιή οµίχλη και χαµηλή νέφωση, που σταδιακά θα διαλυθούν. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά κυρίως θαλάσσιοι, ασθενείς και σταδιακά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, για να καταστούν το απόγευµα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Τοπικά στα νότια θα καταστούν σταδιακά ισχυροί, 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι το πρωί µέχρι λίγο ταραγµένη και το απόγευµα γενικά λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 33 στα νοτιοανατολικά, στα ανατολικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 31 βαθµούς στα υπόλοιπα παράλια, καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ της Δευτέρας 13/07, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά αναµένεται αυξηµένη χαµηλή νέφωση και αραιή οµίχλη. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς, µέχρι 3 µποφόρ, αλλά αρχικά, στα νοτιοδυτικά, µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη, εκτός από τα δυτικά και τοπικά τα βόρεια, όπου θα είναι λίγο ταραγµένη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top