Λονδίνο: 705 εκ. λίρες για την ομαλή διεξαγωγή του εμπορίου μετά την εκπνοή της μεταβατικής συμφωνίας με ΕΕ

Λονδίνο: 705 εκ. λίρες για την ομαλή διεξαγωγή του εμπορίου μετά την εκπνοή της μεταβατικής συμφωνίας με ΕΕ

Η Βρετανία θα δαπανήσει 705 εκατομμύρια λίρες (890 εκατομμύρια δολάρια) για συνοριακές υποδομές, προκειμένου να βοηθήσει στην ομαλή διεξαγωγή του εμπορίου, μετά την εκπνοή της μεταβατικής συμφωνίας με την ΕΕ, που λήγει στα τέλη του 2020, όπως δήλωσε ο Υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Μάικλ Γκόουβ.

Στις δαπάνες αυτές συμπεριλαμβάνονται 470 εκατομμύρια λίρες για την κατασκευή λιμενικών και άλλων υποδομών, συμπεριλαμβανομένων και περιοχών στα νοτιοανατολικά της Αγγλίας για την εξυπηρέτηση του μεγάλου όγκου μεταφοράς εμπορευμάτων προς τη Γαλλία.
              
"Θα υπάρξουν ειδικά τμήματα υποδομών τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε προκειμένου να ομαλοποιήσουμε την κίνηση," δήλωσε ο Υπουργός στον Αντριου Μαρ του BBC.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Ισχυρότεροι Μαζί. Για μια Αυτόνομη Ένωση, Ανοικτή στον Κόσμο» - Αποκλιμάκωση στη Μ. Ανατολή και κόστος ενέργειας στο επίκεντρο Άτυπης Συνόδου ΕΕ

ΠτΔ: «Ισχυρότεροι Μαζί. Για μια Αυτόνομη Ένωση, Ανοικτή στον Κόσμο» - Αποκλιμάκωση στη Μ. Ανατολή και κόστος ενέργειας στο επίκεντρο Άτυπης Συνόδου ΕΕ

Η αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, η διασφάλιση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας, καθώς και οι επιπτώσεις των εξελίξεων στην καθημερινότητα των πολιτών, ιδίως σε ό,τι αφορά τις τιμές της ενέργειας, θα βρεθούν στο επίκεντρο της Άτυπης Συνόδου των αρχηγών κρατών ή κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και της συνάντησης των «27» με περιφερειακούς ηγέτες στην Κύπρο στις 23 και 24 Απριλίου, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X.

BEST OF TOTHEMAONLINE