ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ανησυχία λόγω ορφανών κρουσμάτων - Σύσκεψη στο Μαξίμου

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ανησυχία λόγω ορφανών κρουσμάτων - Σύσκεψη στο Μαξίμου

Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα (13/07) στο Μαξίμου για τον κορονοϊό εν μέσω ανησυχιών που εκφράζονται για τα «ορφανά» κρούσματα.

Παράλληλα, διάσκεψη με την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων θα έχει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ύστερα από τις αναφορές για «ορφανά» κρούσματα και τα πολλαπλά εισαγόμενα κρούσματα στη χώρα. Την ίδια στιγμή, ανησυχία επικρατεί για τα πανηγύρια και τις εικόνες συνωστισμού που έχουν καταγραφεί.

Στη σημερινή σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας.

Σημειώνεται ότι η καθιερωμένη σύσκεψη στο Μαξίμου πραγματοποιείται, δύο μέρες μετά τη λήψη των επιπλέον μέτρων για τον περιορισμό του κορονοϊού.

Διάσκεψη Κικίλια με την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων
Πέραν της σύσκεψης στο Μαξίμου, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, αναμένεται να πραγματοποιήσει διάσκεψη με την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τον κορονοϊό.

Η διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 το μεσημέρι. Ο υπουργός Υγείας θα παραστεί και θα προεδρεύσει της συνεδρίασης.

Με τεστ η είσοδος στον Προμαχώνα από την Τετάρτη
Από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, η είσοδος ξένων πολιτών από τον Προμαχώνα Σερρών θα γίνεται μόνο με αρνητικό τεστ στον κορονοϊό που οι ταξιδιώτες θα έχουν κάνει εντός των τελευταίων 72 ωρών.

Ο συγκεκριμένος έλεγχος θα πρέπει να έχει γίνει από εργαστήρια αναφοράς της χώρας προέλευσης ή διέλευσης ή δημόσια ή ιδιωτικά εργαστήρια της χώρας αυτής και εφόσον αυτά τα εργαστήρια έχουν πιστοποίηση από την αρμόδια εθνική αρχή της χώρας.

Επιπλέον, τα άτομα θα πρέπει να φέρουν βεβαίωση της διάγνωσης στην αγγλική γλώσσα, η οποία θα περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο και τον αριθμό διαβατηρίου ή ταυτότητας του προσώπου και την οποία θα επιδεικνύουν στα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, τα οποία θα είναι επιφορτισμένα με τη διενέργεια των ιατρικών ελέγχων.

Ανησυχία για τα «ορφανά» κρούσματα κορονοϊού
Για «ορφανά» κρούσματα κορονοϊού έκανε λόγο ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας την Κυριακή στον ΣΚΑΪ.

Όπως είπε, εάν ψάξουμε τα κρούσματα αυτά, ίσως βρούμε εισαγόμενα κρούσματα στις επαφές τους.

Προειδοποίησε, υπάρχουν ακόμα μικροεστίες σε διάφορες περιοχές της χώρας.

31 νέα κρούσματα την Κυριακή
Χθες, Κυριακή, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 31 νέα κρούσματα κορονοϊού.

Εξ αυτών, τα επτά είναι εισαγόμενα, καθώς τέσσερα εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας και τρία προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο.

Τα υπόλοιπα εντοπίστηκαν στις εξής περιοχές:

Έξι στην Αττική
Πέντε στη Θεσσαλονίκη
Πέντε στην Ημαθία
Ένα στη Χαλκιδική
Έξι στην Κοζάνη
Ένα στην Καστοριά

Πιθανά τα περιοριστικά μέτρα για τα πανηγύρια
Το ενδεχόμενο επιβολής περιοριστικών μέτρων για τα πανηγύρια εάν δεν τηρούνται τα μέτρα άφησε ανοικτό ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN. Ο ίδιος παραδέχτηκε πως είναι δύσκολος ο πλήρης έλεγχος της εφαρμογής τους.

«Τα ελεγκτικά κλιμάκια είναι κάθε μέρα στον δρόμο» τόνισε ο υφυπουργός και πρόσθεσε ότι εάν διαπιστωθούν αυτές τις ημέρες παραβάσεις, το αμέσως προσεχές διάστημα η κυβέρνηση θα ανακοινώσει περιοριστικά μέτρα. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι όπου παρατηρείται συνωστισμός και δεν τηρούνται οι αποστάσεις, με αποτέλεσμα να εξελίσσονται σε εστίες διάδοσης του κορονοϊού, θα επιβάλλονται κυρώσεις.

Από Sputniknews.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top