ΚΙΣΑ: Ζητά ριζικές αλλαγές στην απασχόληση και προστασία μεταναστριών

ΚΙΣΑ: Ζητά ριζικές αλλαγές στην απασχόληση και προστασία μεταναστριών

«Επείγει η ουσιαστική και ριζική αντιμετώπιση των παραβιάσεων των δικαιωμάτων και της προστασίας από την βία των μεταναστριών στη Κύπρο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΙΣΑ, με αφορμή το «νέο περιστατικό έμφυλης βίας, απάνθρωπης και ταπεινωτικής μεταχείρισης μετανάστριας οικιακής εργαζόμενης από τον εργοδότη της», όπως αναφέρει.

Η ΚΙΣΑ χαιρετίζει την άμεση ανταπόκριση της Αστυνομίας στη συγκεκριμένη περίπτωση για εντοπισμό και σύλληψη του θύτη «ο οποίος ευελπιστούμε ότι θα διωχθεί και θα τιμωρηθεί παραδειγματικά για τα αξιόποινα αδικήματα και την έμφυλη βία που έχει ασκήσει», σημειώνοντας ωστόσο ότι προκαλεί ερωτηματικά τόσο η μη έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του εν λόγω προσώπου όσο και το γεγονός ότι η μετανάστρια δεν τέθηκε υπό προστασία.

Η ΚΙΣΑ καλεί «σε άμεση, διαφανή και αντικειμενική διερεύνηση των αδικημάτων με τα οποία έχει κατηγορηθεί ο ύποπτος, σε προστασία και ενδυνάμωση του θύματος σύμφωνα με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη σχετική νομοθεσία για τα δικαιώματα των θυμάτων αλλά και ο κυρωτικός νόμος της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης και σε έναρξη διαλόγου για αλλαγή επιτέλους της μεταναστευτικής πολιτικής του κράτους οι οποία έχει παραμείνει η ίδια, στη βάση και φιλοσοφία της, από το 1990 μέχρι σήμερα».

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Αχτίδα αισιοδοξίας μετά τη συνάντηση Χριστοδουλίδη-Ολγκίν - Το βλέμμα στα επόμενα βήματα

Κυπριακό: Αχτίδα αισιοδοξίας μετά τη συνάντηση Χριστοδουλίδη-Ολγκίν - Το βλέμμα στα επόμενα βήματα

Σε μια κρίσιμη περίοδο για τις προσπάθειες επανεκκίνησης των συνομιλιών στο Κυπριακό, πραγματοποιήθηκε χθες η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με την προσωπική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE