ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους την Παρασκευή 31/7

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ: Τι γράφουν στα πρωτοσέλιδά τους την Παρασκευή 31/7

Η κατάσταση όπως διαμορφώνεται με την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού και την αναμενόμενη αναθεώρηση μέτρων, οι εξελίξεις σε σχέση με την κυπριακή ΑΟΖ και η τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη – Πούτιν για το ζήτημα, αλλά και την συνεργασία στον τομέα της οικονομίας, είναι τα κύρια θέματα που απασχολούν σήμερα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.


Ο Τύπος ασχολείται επίσης, μεταξύ άλλων, με τις αναταράξεις στο ΔΗΚΟ, την υπόθεση ενώπιον Δικαστηρίου για άσκηση βίας σε οικιακή βοηθό από τον εργοδότη της και τα όσα λέχθηκαν χθες στη Βουλή για τις υπερβολικές χρεώσεις ειδικών γιατρών στο σύστημα του ΓεΣΥ.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «6 θετικά στα πρώτα 280 δείγματα» γράφει στο κύριο της θέμα για σοκ από τον τυχαίο δειγματολογικό έλεγχο στη Λεμεσό και ότι επιβεβαιώνεται η ευρεία διάδοση του ιού με πολλαπλές αλυσίδες, μέσα στην κοινότητα της Λεμεσού. Αλλού γράφει ότι εισέβαλε στην κυπριακή ΑΟΖ το Barbaros και κάνει λόγο για υπόσχεση Πούτιν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για προσωπική παρέμβασή του στον Ερντογάν. Σε άλλο θέμα η «Α» γράφει ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία εντόπισε γιατρό που χρέωνε το σύστημα κάθε 5-6 λεπτά με ιατρικές πράξεις.

Ο «Πολίτης» τιτλοφορεί το κύριο του θέμα «Δυσφορία για αποστάσεις από Αθήνα» και γράφει για προοπτική ελληνοτουρκικού διαλόγου με το Barbaros στην κυπριακή ΑΟΖ και ότι ζητήθηκε παρέμβαση Πούτιν προς την Τουρκία για αποκλιμάκωση της ένταση, κάτι που σύμφωνα με το Προεδρικό ο Ρώσος Πρόεδρος δεσμεύτηκε να πράξει. Αλλού γράφει ότι ατυχής ήταν για πρώην βουλευτή του ΔΗΣΥ η προσφυγή του στο Ανώτατο Δικαστήριο για ακύρωση της ποινής του για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας με 190 και 170 χιλιόμετρα στον αυτοκινητόδρομο.  Σε άλλο θέμα ο «Π» γράφει για ανησυχία στη Λεμεσό και ότι προβάρουν μάσκες οι επιδημιολόγοι.
 
Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Νιέτ Πούτιν σε Αναστασιάδη» γράφει στο κύριο του θέμα ότι ο Ρώσος Πρόεδρος εμμένει στην αλλαγή της φορολογικής συμφωνίας μεταξύ των δυο χωρών και ότι ερωτηματικό παραμένει η αντίδραση των Ρώσων επιχειρηματιών. Σε άλλο θέμα ο «Φ» κάνει λόγο για μοναδική εικόνα για όσους περνούν από το ύψος της Μονής αφού στο αγκυροβόλιο είναι δεμένα έξι ξακουστά διεθνώς κρουαζιερόπλοια που βρίσκονται στην Κύπρο αυτή τη «νεκρή» τουριστικά περίοδο για συντήρηση, προμήθειες κ.τ.λ. Αλλού γράφει ότι θα τεθεί τέλος σε «κόλπα» με χαμένα κοτσάνια οχημάτων από την Αγγλία για να κρύβονται οι ζημιές και ότι οι εισαγωγείς πρέπει να παρουσιάζουν αυθεντικό πιστοποιητικό εγγραφής.
 
Η «Χαραυγή» τιτλοφορεί το κύριο της θέμα «Χρήση μάσκας φέρνει η αύξηση κρουσμάτων» και γράφει ότι η καταγραφή διψήφιου πλέον αριθμού κρουσμάτων και οι ενδείξεις για μια αρνητική επιδημιολογική εικόνα που κτίζεται σταδιακά, έχει ανησυχήσει την κοινωνία, αλλά και αφυπνίσει τις αρμόδιες υπηρεσίες. Σε άλλο θέμα γράφει για μεροκάματα μέσα στο καμίνι των 45 βαθμών Κελσίου και αναφέρεται σε μαρτυρίες από εργοτάξια και μηχανουργεία στη «Χ». Αλλού γράφει ότι οργή και αγανάκτηση προκάλεσε στην κυπριακή κοινωνία η περίπτωση της οικιακής βοηθού, η οποία φαίνεται να υπέστη βία από τον εργοδότη της.
 
Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» με τίτλο «Ετοιμαστείτε για νέο διάταγμα για μάσκες» γράφει ότι η αύξηση των κρουσμάτων, 23 τις τελευταίες δύο μέρες οδηγεί σε κίνηση για αναθεώρηση μέτρων για τον κορωνοϊό και ότι θα γίνει σύσκεψη σήμερα μεταξύ του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και της ομάδας επιστημονικών συμβούλων. Σε άλλο θέμα κάνει λόγο για φιάσκο ΓεΣΥ, αναφέροντας ότι γιατρός χρέωνε το σύστημα για επέμβαση καταρράκτη κάθε πέντε λεπτά. Σε άλλο θέμα η “CM” γράφει ότι ο Αναστασιάδης ζήτησε από τον Πούτιν να παρέμβει προς την Τουρκία για την ΑΟΖ.  
 
Η εβδομαδιαία «Γνώμη» με τίτλο «Η Κύπρος στην μέγγενη του ΝΑΤΟ» γράφει ότι Αμερικανοί, Γερμανοί, Γάλλοι και Ισραηλινοί έπαιξαν το παιχνίδι του Ερντογάν και κάνει λόγο για θανάσιμο κίνδυνο εάν αφεθεί να συζητηθούν μαζί ως πακέτο το Κυπριακό και η αξιοποίηση των φυσικών πόρων της Κύπρου μαζί με τα Ελλαδοτουρκικά. Σε άλλο θέμα γράφει για «πολεμοκαπηλία προς άγραν ψήφων» και αναφέρεται στις αντιδράσεις κομμάτων στη συνάντηση Αναστασιάδη – Μακρόν. Αλλού δημοσιεύει ανάλυση για την τακτική που ακολουθείται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2023.
 
Η εβδομαδιαία «Το ποντίκι» με τίτλο «Κέντρο, υπό αναδιαμόρφωση» γράφει ότι οι σοβαρότατες αναταράξεις στο ΔΗΚΟ, με την αποχώρηση πέντε κορυφαίων στελεχών αποτελούν ένα κομβικό σημείο στην αναδιαμόρφωση του λεγόμενου κεντρώου πολιτικού και κομματικού χώρου. Σε άλλο θέμα θέτει το ερώτημα αν θα τα βροντήξει και θα φύγει από το Υπουργείο Παιδείας ο Πρόδρομος Προδρόμου. Αλλού γράφει ότι τροπολογία για χορήγηση τιμητικής ισόβιας παροχής €200 μηνιαίως στους Έλληνες οπλίτες οι οποίοι διαθέτουν πιστοποιητικό Ζώνης Πρόσω, λόγω της συμμετοχής τους στα γεγονότα στην Κύπρο το 1964, 1967 και 1974, κατέθεσε το ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές ενόψει των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου. Η υποβολή πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/04) το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία. Σημειώνεται ότι αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και μελών των Σχολικών Εφορειών και την Δευτέρα 29 Απριλίου, η υποβολή για την ανάδειξη κοινοταρχών και μελών Κοινοτικών Συμβουλίων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top