ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Τα Renault Clio και Zoe στην κορυφή των Ευρωπαϊκών πωλήσεων

Τα Renault Clio και Zoe στην κορυφή των Ευρωπαϊκών πωλήσεων

Παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας, η Renault βλέπει τα μοντέλα της να κυριαρχούν στις πωλήσεις της Ευρώπης.

Tο νέο Renault Clio κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία του ενώ το ηλεκτρικό best seller, ZOE, κατέλαβε την πρώτη θέση στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων για το πρώτο εξάμηνο του 2020. Την ίδια ώρα η γαλλική εταιρεία κατάφερε να ανέβει στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου των ευρωπαϊκών πωλήσεων, με μερίδιο 10,5% κατά το μήνα Ιούνιο.


Πιο συγκεκριμένα, το νέο Renault Clio, κατά το μήνα Ιούνιο αναδείχθηκε για τρίτη φορά μέσα στη χρονιά σαν το πρώτο αυτοκίνητο σε πωλήσεις στην Ευρώπη, ανεξαρτήτως κατηγορίας. Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι κατά τον ίδιο μήνα, άλλα τρία μοντέλα του Ομίλου βρέθηκαν μέσα στην πρώτη δεκάδα των ευρωπαϊκών πωλήσεων. Πρόκειται για τα Renault Captur (3η θέση), Dacia Sandero (4η θέση), και Dacia Duster (8η θέση).


Το νέο ηλεκτρικό ZOE τρίτης γενιάς, αναδείχτηκε ως το ηλεκτροκίνητο μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις στην ευρωπαϊκή αγορά, φτάνοντας τις 37.540 μονάδες και σημειώνοντας αύξηση 50% σε σχέση με πέρυσι. Μόνο τον Ιούνιο, το νέο Renault ZOE σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων, με 11.000 μονάδες. Επίδοση που επιβεβαιώνει την ηγετική θέση της Renault στην ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς, από το 2010, έχουν πουληθεί πάνω από 300.000 ηλεκτρικά Renault. Αξίζει να σημειώσουμε ότι κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020 οι πωλήσεις των ηλεκτρικών Renault σε παγκόσμιο επίπεδο ήταν αυξημένες κατά 38% σε σχέση με το 2019
Η Renault ανακοίνωσε τα αποτελέσματα μόλις λίγες μέρες μετά την παρουσίαση μιας εμπορικής έκδοσης του ηλεκτρικού Zoe, η οποία απευθύνεται στην αγορά αστικών περιοχών. Επίσης, η μάρκα κυκλοφόρησε και τις υβριδικές εκδόσεις E-Tech των μοντέλων Captur και Clio, ενώ ένα ανανεωμένο Megane plug-in υβριδικό θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες.


Τα αυτοκίνητα του Ομίλου Renault αντιπροσωπεύονται στην Κύπρο από τον Όμιλο Πηλακούτα, προσφέροντας συναρπαστικές επιλογές από τα κορυφαία μοντέλα των RENAULT και DACIA. O Όμιλος Πηλακούτα, μέσα από την ιστορική του πορεία και τη δυναμική του ανάπτυξη, έχει δημιουργήσει δεσμούς εμπιστοσύνης με τους πελάτες του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top