Μαγεία Σαχτάρ και ετοιμάζεται για Ιντερ

Μαγεία Σαχτάρ και ετοιμάζεται για Ιντερ

Με δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο, η Σαχτάρ διέσυρε 4-0 τη Βασιλεία στο Γκελζερκίχζεν και προκρίθηκε πανηγυρικά στα ημιτελικά του Europa league, όπου θα αντιμετωπίσει την Ιντερ.

Με δύο γκολ σε κάθε ημίχρονο, η Σαχτάρ διέσυρε 4-0 τη Βασιλεία στο Γκελζερκίχζεν και προκρίθηκε πανηγυρικά στα ημιτελικά του Europa league, όπου θα αντιμετωπίσει την Ιντερ.

Το ματς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τη Σαχτάρ, που προηγήθηκε μόλις στο 2΄’ στην πρώτη φάση της αναμέτρησης. Εκεί, ο Μάρλος εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και αφύλακτος ο Τζούνιορ Μοράες με κεφαλιά έκανε το 1-0. Η Βασιλεία προσπάθησε να βγει μπροστά και δημιούργησε μια κλασική ευκαιρία με τον Καμπράλ στο 4’. Όμως, οι Ελβετοί έμεναν συνεχώς εκτεθειμένοι στις αντεπιθέσεις και τις πλαγιοκοπήσεις των πρωταθλητών Ουκρανίας που έμπαιναν ότι ώρα ήθελαν στην περιοχή του Νίκολιτς.

Η επιθετική τριάδα των Τζούνιορ Μοράες, Μάρλον και Τάισον δημιουργούσαν συνεχώς προβλήματα και στο 22’ ο τελευταίος έπιασε ένα δυνατό σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Φράι Μκαι κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0. Με το ματς να συνεχίζεται στο ’ίδιο μοτίβο και τον Πιατόφ να μην κινδυνεύει, το τρομερό σουτ του Μάρκος Αντόνιο στο 40’ τράνταξε το αριστερό δοκάρι των Ελβετών.

Η Σαχτάρ ήταν αναμενόμενο να κάτσει πίσω και να δώσει χώρο στη Βασιλεία, που ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς οι παίκτες της να δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να απειλήσουν τον Πιατόφ, παρά τις προσπάθειες του Στόκερ, κερδίζοντας κάποια κόρνερ. Οι πρωταθλητές Ουκρανίας έβγαιναν σε ξαφνικές αντεπιθέσεις και απειλούσε με τους Μάρλος και Τζούνιορ Μοράες. Έτσι, φτάσαμε στο 66’ και στη μεγάλη ευκαιρία του Καμπράλ, που πλάσαρε μόλις άουτ τον εξελθόντα Πιατόφ.

Εκεί φάνηκε πως οι παίκτες της Βασιλείας «έσβησαν» και οι μαζεμένες αλλαγές του Λούις Κάστρο έφεραν το 3-0 για του Ουκρανούς. Ο Τάισον μπήκε στην ταχύτητα στην περιοχή της Βασιλείας και εκεί ανατράπηκε από τον Μαρσάντ. Το καθαρό πέναλτι μετέτρεψε σε γκολ ο Πάτρικ στο 74’ και έδωσε οριστικά την πρόκριση στη Σαχτάρ.

Εκεί, οι Ουκρανοί «κατέβασαν ταχύτητα» ξανά και οι Ελβετοί ξαναπήραν την πρωτοβουλία χωρίς κάποια ουσιαστική φάση μπροστά στον Πιατόφ, πλην της κεφαλιάς του Βίντμερ στο 86’. Όμως, μια ξαφνική αντεπίθεση της Σαχτάρ στο 88’ έφερε τον Ντοντό να πλασάρει από δεξιά και να κάνει το 4-0. Η Βασιλεία κατάφερε να μειώσει στο 92’ με το πλασέ του Φαν Φονσφίνκελ σε σχεδόν κενή εστία μετά από ωραίο συνδυασμό των Ελβετών. Ο Αντέμι έχασε την τελευταία ευκαιρία στο ματς στο 94’.

sport-fm.gr

The post Μαγεία Σαχτάρ και ετοιμάζεται για Ιντερ appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανασχηματισμός: Οι τελευταίες πινελιές Χριστοδουλίδη και η αντίδραση Καρούσου

Ανασχηματισμός: Οι τελευταίες πινελιές Χριστοδουλίδη και η αντίδραση Καρούσου

Σε εκκρεμότητα παραμένουν οι ανακοινώσεις για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, φαίνεται να ολοκληρώνει τις τελευταίες του αποφάσεις πριν παρουσιάσει τη νέα σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου. Αν και οι ανακοινώσεις αναμένονταν την χθεσινή ημέρα, τελικά μετατέθηκαν, με το Προεδρικό να κρατά κλειστά τα χαρτιά του. Οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι ο κορμός των αλλαγών έχει ουσιαστικά κλειδώσει, με τις τελευταίες ώρες να αφιερώνονται στις τελικές ισορροπίες. Στο επίκεντρο των σεναρίων βρίσκεται η Τίνα Παύλου, η οποία φέρεται να αποτελεί την επικρατέστερη επιλογή για το Υπουργείο Υγείας. Εφόσον επιβεβαιωθεί η πληροφορία, η κίνηση αυτή ερμηνεύεται και ως άνοιγμα του Προέδρου προς στελέχη που προέρχονται από τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Η πιθανή μετακίνηση της κ. Παύλου στο Υπουργείο Υγείας φέρνει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τον Νεόφυτο Χαραλαμπίδη στο Υπουργείο Μεταφορών, θέση που αναμένεται να αφήσει ο Αλέξης Βαφεάδης. Στο κυβερνητικό σχήμα φέρεται επίσης να εντάσσεται η Εύη Τσολάκη, η οποία προορίζεται για το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας. Αν αυτό επιβεβαιωθεί, τότε η Κλέα Παπαέλληνα αναμένεται να μετακινηθεί στο Υφυπουργείο Πολιτισμού, διαδεχόμενη τη Βασιλική Κασσιανίδου. Για το Υπουργείο Γεωργίας, μετά την αποχώρηση της Μαρίας Παναγιώτου, συνεχίζει να ακούγεται έντονα το όνομα του πρώην βουλευτή του ΔΗΚΟ Χρίστου Σενέκη. Παράλληλα, πληροφορίες φέρουν τον Παναγιώτη Παλατέ να αναλαμβάνει τη θέση του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου, γεγονός που, εφόσον υλοποιηθεί, αφήνει κενή τη θέση του Επιτρόπου του Πολίτη. Την ίδια ώρα, τα σενάρια που ήθελαν τον Χρίστο Αγγελίδη να αναλαμβάνει το Υφυπουργείο Τουρισμού φαίνεται να απομακρύνονται, διατηρώντας ανοιχτό το ζήτημα της παραμονής ή μη του Κώστα Κουμή. Αντίδραση από τον ΔΗΣΥ

BEST OF TOTHEMAONLINE