Εκεί που λες ότι τα’χεις δει και τα’χεις ακούσει όλα, εκεί που νομίζεις ότι έχεις αποκτήσει ‘ανοσία’ στα κουφά και τα παράλογα έχοντας ζήσει -σκάρτα- 32 χρόνια (αν βγάλουμε την ‘τυχερή’ αυτή χρονιά) στη νήσο Κύπρο έρχεται η ΚΟΠ και το Κυπριακό Ποδόσφαιρο για να σε διαψεύσει."/>
Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports Socialista lifenewscy ARJ Radio

Κύπρος η χώρα των θαυμάτων - Διέκοψαν το πρωτάθλημα με 19 κρούσματα την εβδομάδα και το ξεκινούν με 104 και κόσμο!

21.08.2020
10:56
Παραπολιτικά

Εκεί που λες ότι τα’χεις δει και τα’χεις ακούσει όλα, εκεί που νομίζεις ότι έχεις αποκτήσει ‘ανοσία’ στα κουφά και τα παράλογα έχοντας ζήσει -σκάρτα- 32 χρόνια (αν βγάλουμε την ‘τυχερή’ αυτή χρονιά) στη νήσο Κύπρο έρχεται η ΚΟΠ και το Κυπριακό Ποδόσφαιρο για να σε διαψεύσει.

Του Ανδρέα Κόκκινου

Στη χώρα των θαυμάτων, που λέτε, η διοργανώτρια αρχή των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων ενημέρωνε μέσω ανακοίνωσης της, στις 15 Μαίου ότι διακόπτεται οριστικά το πρωτάθλημα παραθέτοντας μεταξύ άλλων και τους ‘λόγους‘ που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.
 
Όπως αναφερόταν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση «έχοντας κατά νου όλα τα ζητήματα που ανακύπτουν λόγω της έκρυθμης κατάστασης που έχει δημιουργήσει η πανδημία του COVID-19» δε μπορούσε να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα.
 
Η έκρυθμη αυτή κατάσταση αποτιμήθηκε αφού την προηγούμενη της απόφασης -και ενώ ο κόσμος το’χε τούμπανο κι’αυτοί κρυφό καμάρι- είχαν ανακοινωθεί 2 ολόκληρα κρούσματα ενώ την εβδομάδα που προηγήθηκε της απόφασης (8-14 Μαίου) είχαν εντοπιστεί συνολικά 19.
 
Φυσικά σήμερα Παρασκευή (21/8) το πρωτάθλημα θα επανεκκινήσει κανονικά (;!;!) παρόλο που την τελευταία εβδομάδα έχουν εντοπιστεί 109 κρούσματα ενώ παράλληλα την ώρα που γράφεται αυτό το σχόλιο ο ΠτΔ και το Υπουργικό Συμβούλιο συνεδριάζουν για να ‘κλειδώσουν’ τα νέα μέτρα καταπολέμησης της πανδημίας που θα μας συντροφεύουν μέχρι -τουλάχιστον- τις 15 Ιανουαρίου 2021. Που το είδατε το παράλογο;
 
Την ίδια ώρα παρουσιάζονται κρούσματα σε ποδοσφαιριστές διαφόρων ομάδων ενώ περίπου 8 ώρες πριν την επίσημη πρεμιέρα του πρωταθλήματος τουλάχιστον 2 γήπεδα δεν έχουν λάβει επίσημη έγκριση που να αφορά την καταλληλότητα τους. Οι αγώνες μάλιστα θα διεξάγονται παρουσία φιλάθλων ενώ ακόμη και την υστάτη παράγοντες και σωματεία μέσω ανακοινώσεων τους (βλέπε ΕΝΠ) αναρωτιούνται εάν τελικά ισχύει ή όχι το περιβόητο πρωτόκολλο.
 
Θα μπορούσα να γράφω για ώρες αλλά δεν υπάρχει λόγος να κουράσω. Το ποδόσφαιρο αποτελεί (μαζί με άλλους τομείς) ‘καθρέφτη’ της κυπριακής κοινωνίας. Προχειρότητα, ακατανόητες αποφάσεις, άτομα μη καταρτισμένα τοποθετημένα σε καίρια πόστα και παγκόσμιες πρωτοτυπίες αποτελούν μόνο μερικά από τα κομμάτια του παζλ.
 
Η συνέχεια στις οθόνες σας...