ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Μήνυμα του Πρύτανη Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου

Μήνυμα του Πρύτανη Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου

Μήνυμα του Πρύτανη Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου καθηγητή Παντελή Σκλιά στις υποψήφιες και τους υποψήφιους των Πανελλαδικών εξετάσεων: Σπουδάστε με ασφάλεια και ακαδημαϊκή αριστεία στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου.

Αγαπητές υποψήφιες,

Αγαπητοί υποψήφιοι,
Η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στις πανεπιστημιακές σχολές είναι μόνον η αρχή μιας νέας πορείας. Μια πορεία στη διάρκεια της οποίας έχετε την ευκαιρία να εκπληρώσετε όνειρα, επιδιώξεις και επιθυμίες, επαγγελματικές φιλοδοξίες αλλά και τις προσωπικές σας ανησυχίες και επιλογές. Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου στη Κύπρο, πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης (EURASHE),αναγνωρισμένο από το αρμόδιες αρχές της Ελληνικής Δημοκρατίας (ΔΟΑΤΑΠ) της Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΥΣΑΤΣ) και της Ε.Ε., πλήρες μέλος του Δικτύου Λύσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (SDSN), του Συνδέσμου Ακαδημαϊκής Επιρροής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (UNAIC) και του ERASMUS CHARTER με δεκάδες συμφωνίες ανταλλαγής φοιτητών σε Πανεπιστήμια της Ε.Ε., πληροί όλα τα εχέγγυα για να είναι ο συμπαραστάτης σας σε αυτή την πορεία, προσφέροντας τη δυνατότητα σπουδών με απόλυτη ασφάλεια και ακαδημαϊκή αρτιότητα.


Το σύνολο των προγραμμάτων του Πανεπιστημίου μας είναι πιστοποιημένα, διεθνώς αναγνωρισμένα και στελεχωμένα με υψηλά καταρτισμένο και εγνωσμένου επιστημονικού κύρους ακαδημαϊκό προσωπικό. Ενσωματώνοντας το σύνολο των ποιοτικών κριτηρίων, όπως ορίζονται από το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων (EQF), καθώς επίσης και μια σειρά από σύγχρονες καινοτόμες παιδαγωγικές μεθόδους, συμπεριλαμβανομένων των διαμορφωτικών δραστηριοτήτων, της συνεχούς διάδρασης φοιτητών – διδασκόντων, των ασκήσεων ρόλων και προσομοίωσης σε real life scenarios, το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου βρίσκεται στην πρωτοπορία της παραγωγής ακαδημαϊκής γνώσης.

Πιο συγκεκριμένα:
Στη Σχολή Νομικών Επιστημών, πλήρες μέλος της Διεθνούς Ένωσης Νομικών Σχολών (IALS), προσφέρουμε υψηλού κύρους προπτυχιακές σπουδές στη Νομική Επιστήμη, έχοντας ενσωματώσει στη διδασκαλία των μαθημάτων τη προσομοίωση του συστήματος απονομής της δικαιοσύνης με τη συμμετοχή φοιτητών, ακαδημαϊκών και δικαστικών λειτουργών. Η προσομοίωση, σε αντιστοιχία με τους Διεθνείς Διαγωνισμούς Εικονικής Δίκης, περιλαμβάνει αφενός γραπτή διαδικασία, με την υποβολή από πλευράς των συμμετεχόντων δικογράφων (ανάλογα με την Δικαιοδοσία, στην οποία υπάγεται η κρινόμενη υπόθεση) και αφετέρου προφορική διαδικασία ενώπιον Εικονικού Δικαστηρίου, που απαρτίζεται κάθε φορά από νομικούς επιστήμονες και πραγματικούς δικαστές.

Στη Σχολή Επιστημών Υγείας, προσφέρουμε εγνωσμένης ακαδημαϊκής αξίας προπτυχιακές σπουδές στην Ψυχολογία. Η δυνατότητα πρακτικής άσκησης, τόσο στο Συμβουλευτικό Κέντρο Έρευνας και Ψυχολογικής Υποστήριξης του Πανεπιστημίου μας όσο και σε αναγνωρισμένους φορείς παροχής ψυχολογικής στήριξης και συμβουλευτικών υπηρεσιών, προσφέρει στις φοιτήτριες και τους φοιτητές την ευκαιρία να εφαρμόσουν την αποκτηθείσα γνώση διαθέτοντας δεκάδες επιλογές σε είδος πληθυσμού, εργαλείων και εποπτείας. Παράλληλα, οι φοιτητές συμμετέχουν ενεργά στα ερευνητικά εργαστήρια της Σχολής εφαρμόζοντας επίσης τις ερευνητικές γνώσεις και εμπλουτίζοντας την εμπειρία τους. Η καινοτομία έγκειται στη θεματολογία των εργαστηρίων η οποία δεν βρίσκεται σε αλλά ελληνόφωνα ερευνητικά εργαστήρια.


Στη Σχολή Οικονομικών, Διοίκησης και Πληροφορικής, προσφέρουμε διακεκριμένης ποιότητας και διεθνούς κύρους θεωρητικές και εφαρμοσμένες σπουδές. Η Σχολή είναι μέλος του European Foundation for Management Development, ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή ακαδημαϊκά δίκτυα πιστοποίησης των Business Schools. Τα πτυχία στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, την Ψηφιακή Επιχειρηματικότητα, την Λογιστική, Τραπεζική και Χρηματοοικονομικά και την Εφαρμοσμένη Πληροφορική έχουν πιστοποιηθεί και από το Πανεπιστήμιο Middlesex του Λονδίνου καθώς και το Πανεπιστήμιο Hull, του Ηνωμένου Βασιλείου, διευρύνοντας περαιτέρω τις προοπτικές και τις ευκαιρίες στους απόφοιτούς μας. Οι φοιτητές μας έχουν την ευκαιρία απόκτησης επαγγελματικών γνώσεων μέσα από τη συμμετοχή τους σε προγράμματα αμειβόμενης πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις καθώς και τις επαγγελματικές πιστοποιήσεις που προσφέρονται μέσω του Association of Chartered Certified Accountants (ACCA) του Digital Marketing Institute (DMI) και την αναγνώριση του πτυχίου της Εφαρμοσμένης Πληροφορικής από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία των Εθνικών Συνδέσμων Μηχανικών (FEANI).


Στη Σχολή Αρχιτεκτονικής Μηχανικής και Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών, το σύνολο των προπτυχιακών προγραμμάτων που προσφέρονται, Αρχιτεκτονική, Πολιτικών Μηχανικών και Εκτίμηση και Ανάπτυξη Ακινήτων είναι πιστοποιημένα από το Επαγγελματικό και Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (Ε.Τ.Ε.Κ.). Το προπτυχιακό πρόγραμμα Πολιτικών Μηχανικών έχει αναγνωριστεί από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία των Εθνικών Συνδέσμων Μηχανικών (FEANI). Η διεθνής κατοχύρωση των αποφοίτων μας και το υψηλό διεθνές κύρος της Σχολής ενδυναμώνεται περαιτέρω από το γεγονός ότι το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Real Estate έχει εξασφαλίσει πιστοποίηση από το Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS) ενώ το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Αρχιτεκτονική Τοπίου έχει αναγνωριστεί ως μέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σχολών Αρχιτεκτονικής Τοπίου (ECLAS). Οι άρτιες εργαστηριακές υποδομές και η αμειβόμενη πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις προσδίδουν περαιτέρω εγκυρότητα και αξιοπιστία.


Στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών, Τεχνών και Ανθρωπιστικών Σπουδών προσφέρεται από το Τμήμα Ιστορίας, Πολιτικών και Διεθνών Σπουδών το πρωτοποριακό και μοναδικό στην περιοχή της Μεσογείου Πτυχίο στις Διεθνείς Σχέσεις και Ασφάλεια. Με αναγνώριση της Σχολής και των προγραμμάτων της από την Ένωση Διεθνών Σπουδών (ISA), και τον Ακαδημαϊκό Σύνδεσμο για Σύγχρονες Ευρωπαϊκές Σπουδές (UACES), οι απόφοιτοί μας έχουν τη δυνατότητα διεθνούς καριέρας και επαγγελματικής αναγνώρισης.

Αγαπητές υποψήφιες,
Αγαπητοί υποψήφιοι,
Σε μια ραγδαία αναπτυσσόμενη οικονομικά πόλη, την Πάφο, που το 2017 ήταν η Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, η οποία σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία αποτελεί εκ των πλέον ασφαλών πόλεων στην Ευρώπη, με αψεγάδιαστο φυσικό περιβάλλον, με διεθνές αεροδρόμιο το οποίο υποδέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκεπτών κάθε έτος, με πλούσια ιστορία και λαμπρό μέλλον, το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου αποτελεί ώριμη επιλογή για ασφαλείς σπουδές με διεθνή ακαδημαϊκή αναγνώριση και επαγγελματικό κύρος.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top